MotoGP: Jorge Lorenzo și-a anunțat retragerea

Spaniolul Jorge Lorenzo, de trei ori campion mondial la clasa-regină a motociclismului viteză MotoGP, va concura duminică la Valencia (Spania) la ultima sa cursă de Mare Premiu, la vârsta de 32 de ani, el anunţându-şi oficial retragerea din competiţii, joi, într-o conferinţă.

Share

Rl online 0 comentarii

14.11.2019 - 18:45

"Muntele devenise atât de înalt încât nu am putut găsi puterea şi motivaţia de a continua urcuşul. În această etapă a carierei mele, a fost imposibil să-mi mai găsesc motivaţia pentru a merge mai departe. Anii petrecuţi la Yamaha au fost cei mai frumoşi ai carierei mele'', a spus Lorenzo cu lacrimi în ochi, el subliniind că nu se putea mulţumi în competiţii cu nimic altceva decât victoria.

În vârstă de 32 de ani, Lorenzo a concurat timp se 17 sezoane în Campionatul Mondial de motociclism viteză. Pe lângă cele trei titluri de la clasa-regină, cucerite în 2010, 2012 şi 2015, el a mai obţinut şi două titluri la clasa 250 cmc, în 2006 şi 2007.

El s-a confruntat, însă, cu dificultăţi pe parcursul acestui sezon, în care a concurat pentru echipa Honda, alături de compatriotul său Marc Marquez, campionul mondial en titre, după doi ani modeşti sub culorile echipei Ducati.

Jorge Lorenzo era legat prin contract de Honda până la finele sezonului 2020, dar lipsa de rezultate şi leziunile suferite, în special cea de la spate, după căzătura din timpul antrenamentelor libere de la Assen (Olanda), l-au făcut să ia decizia de a se retrage din activitate, la finalul Marelui Premiu al Valenciei, ultima cursă din cariera sa.

El ar putea fi înlocuit în echipa Honda cu japonezul Takaaki Nakagami sau cu francezul Johann Zarco.

Comentarii