MotoGP: Campionatul de motociclism se reia în iulie. Unde va avea loc prima cursă

Campionatul Mondial de motociclism viteză 2020 se va relua în luna iulie, după ce guvernul andaluz şi organizatorii de la Dorna Sports au ajuns la un acord pentru desfăşurarea în Spania a două curse consecutive fără spectatori în zilele de 19 şi 26.

Share

Rl online 0 comentarii

07.05.2020 - 15:46

Pe lângă cursele de la categoriile MotoGP, Moto2 şi Moto3, acordul prevede şi disputarea unei probe în Campionatul Mondial de Superbike pe 2 august, tot la Jerez, cu condiţia primirii unei autorizaţii din partea guvernului Spaniei şi a Federaţiei internaţionale de motociclism (FIM).

Prima cursă de la Jerez, din data de 19 iulie, se va disputa cu titulatura Marele Premiu al Spaniei, iar a doua cursă, din 26 iuli,e se va numi Marele Premiu al Andaluziei.

La cursele cu porţile închise vor fi permise circa 1.600 de persoane, echipele de fabrică beneficiind de susţinerea tehnică a maxim 40 de angajaţi, în timp ce echipele independente pot conta doar pe 25. La Moto2 numărul tehnicienilor şi mecanicilor scade la 20, iar la Moto3 se ajunge la maxim 15.

Spania, una dintre ţările cele mai afectate de pandemia de coronavirus, a relaxat gradual restricţiile şi a permis reluarea activităţilor.

Sezonul de motociclism viteză a debutat pe 8 martie în Qatar, unde s-au disputat doar cursele de la Moto2 şi Moto3, înainte de suspendarea competiţiei.

De atunci, cursele din Spania, Catalonia, Franţa şi Italia au fost amânate, iar cele din Germania, Finlanda şi Olanda au fost anulate.

Comentarii