14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportMotivul pentru care FC Sion și-a concediat 9 vedete

Motivul pentru care FC Sion și-a concediat 9 vedete

Dacă sezonul va fi dus până la capăt, lucrurile vor fi complicate pentru FC Sion, care ar trebui atunci să se descurce cu un lot restrâns.

FC Sion a decis rezilierea cu efect imediat a contractelor lui Pajtim Kasami, Alex Song, Ermir Lenjani, Xavier Kouassi (căpitanul formaţiei), Seydou Doumbia, Mickael Facchinetti, Christian Zock, Johan Djourou şi Birama Ndoye. Aceştia nu au acceptat să fie trimişi în şomaj tehnic, măsură luată de club în contextul pandemiei de coronavirus. Fotbaliştii echipei ar fi urmat să primească 80% din salariu, cu un plafon stabilit la 12.500 franci elveţieni.

O hotărâre a Tribunalului Federal din februarie 2012 precizează că un asemenea refuz constituie un motiv întemeiat pentru rezilierea contractului. Cei nouă jucători au însă contracte pe o perioadă determinată, astfel că ei ar putea căuta o portiţă pentru a-şi exercita drepturile.

Cu această decizie dură, Christian Constantin pariază că sezonul 2019-2020 nu se va putea încheia din pricina pandemiei de coronavirus.

Sindicatul fotbaliştilor din Elveţia (SAFP) a anunţat că va lupta împotriva măsurii luate de FC Sion, relatează DPA.

La sfârşitul anului trecut, reputatul antrenor român Mircea Lucescu (74 ani) a refuzat oferta primită din partea clubului FC Sion

Lucescu a fost una dintre principalele opţiuni ale lui Constantin, care a anunţat la un moment dat că ”discuţiile au fost excelente” şi că tehnicianul e pregătit să vină, dar Lucescu a refuzat în cele din urmă oferta din ”motive de ordin privat”, potrivit cotidianului Le Matin.

“M-a contactat şi preşedintele lui Sion, o propunere foarte frumoasă”, a declarat în ianuarie Lucescu pentru TuttoMercatoWeb.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă