31.1 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăSportMotiune de cenzura pentru intarzierea trasarii colegiilor

Motiune de cenzura pentru intarzierea trasarii colegiilor

Membrii Comisiei de cod electoral nu au reusit nici ieri sa inainteze in delimitarea colegiilor uninominale, suspendand sedinta din motive de cvorum. Printre motivele invocate pentru justificarea blocajului s-au numarat impasul inregistrat la nivelul negocierilor in judete si absenta de la sedinta a mai multor senatori si deputati. "Daca ar veni propuneri de decupaje din judete facute de parlamentari, ar fi bine, am avea o baza de lucru, am verifica daca sunt legale si le-am putea vota", a aratat, la finalul sedintei, presedintele Comisiei, ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Mihai Voicu. Cu alte cuvinte, membrii Comisiei de cod sunt dispusi sa-si asume doar rolul de a verifica respectarea normei de reprezentare si a altor aspecte prevazute de lege pentru fiecare colegiu in parte, lasand sa se duca negocierile in plan judetean.

 

Mai ales ca membrii Comisiei se plang si de o serie de impedimente de ordin tehnic, de la inexistenta unor harti digitale a judetelor la greutatea intampinata in obtinerea datelor statistice necesare (precum numarul total de alegatori sau arondarea lor pe strazi).
Intarzierea inregistrata in delimitarea colegiilor uninominale l-a determinat pe liderul PD-L, Emil Boc, sa declare ieri ca parlamentarii democrat-liberali vor initia o motiune de cenzura daca PSD si PNL vor incerca sa amane pentru primavara anului 2009 alegerile parlamentare, programate a se desfasura in toamna acestui an.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă