26.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSportMonica Macovei: PDL să îşi ceară iertare pentru greşeli şi să mergem...

Monica Macovei: PDL să îşi ceară iertare pentru greşeli şi să mergem mai departe cu faţa curată

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat, sâmbătă, că PDL trebuie „să îşi ceară iertare” pentru greşelile făcute la guvernare, informează Mediafax.

Ea a reproşat faptul că reprezentanţilor partidului le-a lipsit „compasiunea” la luarea, anunţarea şi aplicarea măsurilor de austeritate, dar şi „decenţa”.

Monica Macovei a declarat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la prezentarea moţiunii sale „Reformiştii”, că mulţi membri ai partidului nu au strâns cureaua, deşi era austeritate, ci s-au îmbogăţit şi şi-au afişat acea bogăţie.

„Trebuie să spunem ce am greşit, o spunem o dată, de două ori, ne cerem iertare şi mergem mai departe cu faţa curată. Când am luat măsurile de austeritate, care erau necesare, ne-a lipsit compasiunea, la luarea, anunţarea şi aplicarea deciziilor faţă de oamenii cărora le spui că li se taie salariul şi ne-a lipsit şi decenţa. Dacă eu îţi cer să strângi cureaua, pentru că e austeritate şi nu avem bani, atunci şi eu care sunt la guvernare trebuie să o strâng. Multora dintre colegii noştri le-au crescut averile şi nu s-au comportat cu decenţă, iar oamenii s-au enervat, ori strângem toţi cureaua ori nu o strângem toţi. (…) Dacă ştim ce am făcut greşit, este primul pas ca să mă crezi că nu voi face a doua oară la fel. Ca să primim credit de la electorat, trebuie să spunem «ne-aţi pedepsit, ne-aţi arătat locul, dar am plătit pentru asta la alegerile din 2012». Acum mergem înainte şi ne îndeplinim rolul, să facem opoziţie. Este propunerea mea principală pentru a creşte partidul şi a-l face mare şi european”, a spus Macovei.

Ea a afirmat că un exemplu al unui politician care nu s-a îmbogăţit cât a fost la putere este Emil Boc, „dar mulţi alţii s-au îmbogăţit şi au şi afişat bogăţia”.

Monica Macovei a adăugat că o altă greşeală săvârşită de PDL când a fost la guvernare a fost cea referitoare la numirile în funcţii publice.

„S-au numit persoane care nu aveau ce căuta acolo, care nu erau competente. Nu ştiu cum s-au făcut numirile, poate pe prietenii, poate cu plicul pe masă, oricum nu pe competenţă. Acum doi ani PDL a vrut să numească la Arhivele Statului un arbitru de fotbal, propus de filiala Suceava, propunere care a fost oprită”, a spus Macovei.

Monica Macovei participă, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la prezentarea moţiunii sale, alături de Cristian Preda şi de Adrian Papahagi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă