39.1 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăSportMonica Macovei: Eu şi Cristian Preda suntem ameninţaţi cu EXCLUDEREA dacă va...

Monica Macovei: Eu şi Cristian Preda suntem ameninţaţi cu EXCLUDEREA dacă va câştiga Vasile Blaga

Europarlamentarul Monica Macovei, care candidează pentru şefia PDLl, a declarat, duminică, la Târgu Mureş, că ea şi Cristian Preda sunt ameninţaţi cu excluderea din PDL în cazul în care Vasile Blaga va ajunge liderul formaţiunii.

„Despre ruperea partidului, pentru că sigur o să fie întrebări, e o problemă care frământă multă lume mai ales datorită unor declaraţii publice făcute de echipa domnului Vasile Blaga, inclusiv de Vasile (Blaga – n.r). Acum vreo săptămână, şi a repetat-o acum vreo două zile, a spus că nu au ce căuta în partid cei care s-au făcut miniştri peste noapte şi cei care s-au făcut europarlamentari fără să aibă vechime mare în partid, din moţiunea ‘Reformiştii’. Suntem în campanie electorală şi noi doi – cu Cristian Preda – suntem ameninţaţi cu excluderea, dacă va câştiga Vasile. Noi n-am ameninţat pe nimeni”, a afirmat Macovei, citată de Agerpres.

Ea a spus că a observat în anumite filiale judeţene faptul că cei care o susţin au fost îndepărtaţi şi că unii lideri judeţeni ai PDL şi-au schimbat poziţiile cu 180 de grade.

Citeşte şi Cum se luptă Macovei şi Blaga pentru voturile ardelenilor

„Am fost la Suceava şi am vorbit cu domnul Orest Onofrei la telefon să aranjăm întâlnirea. Cu o zi înainte, eram la Vrancea, văd declaraţie a domnului Onofrei care zice că el la Convenţia Extraordinară din 23 martie o să ceară excluderea europarlamentarilor de pe moţiunea Reformiştii. Mă aştept să ceară excluderea mea şi a lui Preda, că partidul a muncit pentru ei să-i facă europarlamentari. Am ajuns la Suceava, dânsul era în campania cealaltă, din 180 de persoane prezente, am întrebat câţi delegaţi sunt în sală, au ridicat mâna 15 oameni, după care mi s-a spus că nici ăia nu o să fie, că oricum se schimbă lista delegaţilor”, a arătat Monica Macovei.

Citeşte şi Monica Macovei: Cei care votează cu mine sunt inteligenţi şi liberi să voteze cu cine doresc ei în turul doi

Potrivit acesteia, la Focşani „a fost chiar din Caragiale”, întrucât un lider local a confundat-o cu Elena Udrea. „‘După multe experienţe proaste cu delegaţii, foarte puţini, ideea prezentării moţiunii este să-i convingi pe cei care votează. Dacă vorbesc astăzi cu 100 de persoane şi la vot vin 10, sau 5 sau niciuna, nu şi-a atins scopul prezenţa mea aici. Am motive să cred că în unele locuri nu e OK şi sunt lucruri altfel decât corecte. La Vrancea e domnul preşedinte interimar Costică Neaţă. Domnul Neaţă aplauda în final – după ce a început: ‘să urăm bun venit doamnei Elena Udrea’ -, el era ridicat în picioare, cu mâinile sus de bucurie. L-am întrebat: domnule Neaţă, susţineţi aceste 6 puncte pentru alegeri corecte? A zis ‘da, cu niciun chip!’, adică ‘primesc, da să nu se schimbe nimic’ „, a spus Macovei.

Citeşte şi Monica Macovei – atac la Stolojan, despre care spune ca are “limbaj USL”

Aceasta a precizat că după această „experienţă”, la Vrancea niciunul dintre cei 10 delegaţi nu mai e pe lista de delegaţi. Monica Macovei a subliniat că nu-şi doreşte decât alegeri corecte şi că dacă există vreun pericol de rupere a PDL, este cel al incorectitudinii alegerilor din 23 martie.

Citeşte şi Monica Macovei admite riscul ruperii PDL, daca alegerile interne nu vor fi corecte

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă