38.1 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăSportMiscarea Crestin-Democrata isi face loc in PDL

Miscarea Crestin-Democrata isi face loc in PDL

Parlamentari si primari PDL au inceput negocierile pentru formarea in interiorul partidului a unei platforme politice numite Miscarea Crestin-Democrata. Initiatorul, senatorul serban Radulescu, spune ca nu este vorba de o disidenta, ci se urmareste largirea bazei electorale a PDL.

Printre membrii viitoarei Miscari Crestin-Democrate se numara senatorul PDL de Suceava Orest Onofrei (nominalizat in prima faza pentru portofoliul Agriculturii, sustinut fiind de un grup de lideri locali din Bucovina), deputatul de Cluj Mircia Giurgiu, primarul Aradului, Gheorghe Falca, dar si primarul din Targu-Mures, Dorin Florea. De asemenea, membrii viitoarei platforme politice din PDL vor sa ii invite sa li se alature pe europarlamentarii Monica Macovei si Traian Ungureanu, dar si pe deputatul Sever Voinescu.

"In programul politic al PDL este prevazuta existenta a trei curente ideologice asumate de acest partid. Este vorba de curentul democrat, de centru, care vine dinspre originile PD, de curentul liberal, a carui ideologie este structurata de Valeriu Stoica si care ii cuprinde pe multi dintre fostii membri ai PLD, precum si curentul crestin-democrat. Acum, cred ca a sosit timpul ca acest curent crestin-democrat sa capete o structura, pentru a largi bazele electorale ale PDL si pentru a-i atrage catre acest partid pe oamenii de dreapta cu convingeri crestine si crestin-democrate", a explicat senatorul serban Radulescu. Initiatorii Miscarii Crestin-Democrate mai spun ca acest pas va duce la consolidarea PDL ca principal partid de dreapta in Romania, urmand sa atraga fosti lideri ai PNTCD sau ai miscarilor civice care au sustinut formatiunea in perioada in care ea era condusa de Corneliu Coposu.

 

In acest context, au spus reprezentantii noului curent, exista si posibilitatea schimbarii numelui partidului din PDL in Partidul Popular sau in Partidul Democrat Popular, pentru a-si asuma si mai clar rolul de lider al dreptei romanesti. Pe de alta parte, potrivit initiatorilor, noul curent ideologic ar urma sa duca la strangerea legaturilor cu crestin-democratii germani. In perioada in care conducea PNTCD Cluj, senatorul serban Radulescu i-a acordat, la Cluj-Napoca, Premiul "Corneliu Coposu" fostului presedinte al Parlamentului European Hans-Gert Poettering, unul dintre cei mai importanti lideri ai crestin-democratiei germane. In calitate de membru al grupului parlamentar de prietenie romano-germana, serban Radulescu vrea sa intensifice legaturile dintre Uniunea Crestin-Democrata din Germania, Uniunea Crestin-Sociala din Bavaria si PDL.

 

Si asta, in conditiile in care PDL si crestin-democratii germani au avut relatii mult mai reci decat sunt relatiile dintre democrat-liberalii romani si partidele membre ale PPE din Italia,  Spania si Franta.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă