15.7 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021

Miroslav Klose, noul antrenor secund de la Bayern Munchen

Clubul a precizat că fostul internaţional, acum în vârstă de 41 de ani, a primit un contract pe un an, după ce până acum a pregătit echipa Under 17 a grupării.

”Suntem foarte bucuroşi că Miro a decis să facă acest pas înainte şi să sprijine pregătirea primei echipe. El este cel mai de succes atacant german al ultimilor 15-20 de ani şi suntem convinşi că atacanţii actuali au ce învăţa de la el”, a spus preşedintele clubului, Karl-Heinz Rummenigge.

Hansi Flick, al cărui contract a fost prelungit vineri până în 2023, a declarat luna trecută că Miroslav Klose a fost „întotdeauna un subiect”pentru staff-ul său tehnic.

Klose şi-a încheiat cariera cu 71 de goluri marcate în 137 de meciuri disputate pentru reprezentativa Germaniei, după câştigarea Cupei Mondiale 2014, cu Flick în rolul de secund al selecţionerului Joachim Loew.

La turneul final din Brazilia, Miroslav Klose a ajuns la un total de 16 goluri marcate la Cupa Mondială, depăşindu-l pe legendarul atacant brazilian Ronaldo „El Fenomeno” (15 goluri).

Pe locul al treilea în ierarhia all-time a marcatorilor de la Mondialul de fotbal se află un alt german, Gerd Muller, cu 14 reuşite, urmat de francezul Just Fontaine, cu 13 goluri, toate marcate însă la o singură ediţie, cea din 1958.

Ultima oră
Pe aceeași temă