19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportMirel Rădoi: „La echipa națională se lucrează normal”

Mirel Rădoi: „La echipa națională se lucrează normal”

Cu toate că meciul pe care naționala de fotbal a României ar fi trebui să îl dispute împotriva Islandei, în barajul de calificare pentru EURO 2020, a fost amânat din cauza pandemiei mondiale de coronavirus, Mirel Rădoi și colaboratorii săi lucrează precum într-o lună din afara perioadei FIFA.

Antrenorul primei reprezentative a declarat că pregăteşte meciul de baraj cu Islanda, mai ales că acum are timp suficient să analizeze partidele adversarilor. „La echipa naţională se lucrează normal, pregătim meciul cu Islanda. Noi revedem materialele video cu prestaţiile jucătorilor noştri, avem un proces de analiză a prestaţiilor lor din ultima vreme la club, apoi în meciuri ale echipei naţionale, unde analizăm evoluţia lor în angrenaj cu alţi tricolori. Sunt partidele adversarilor, pentru care avem acum suficient timp să observăm şi cele mai mici detalii, cele care pot face oricând diferenţa”, a spus Mirel Rădoi.

Selecționerul a vorbit și despre situația de la cluburi a jucătorilor: „Cel mai greu este pentru jucători, pentru că ei nu au activitate la club, acolo unde se desfăşoară munca lor în mod curent. Pentru mine şi ceilalţi membri ai staff-ului, activitatea este aceeaşi ca într-o perioadă non-FIFA, mai puţin monitorizarea pe viu a jucătorilor, în meciurile noi din fiecare săptămână”.

Rădoi le transmite jucătorilor din circuitul echipei naţionale să fie puternici din punct de vedere mental pentru a trece cu bine peste această perioadă. „Să fie puternici mental, să aibă grijă de sănătatea lor şi a celor dragi. Echipa naţională rămâne aici, cu aceeaşi dăruire şi acelaşi spirit, parcurgem doar o perioadă, una care va trece până la urmă”, a adăugat antrenorul primei reprezentative.

Deși inițial trebuia să se dispute pe data de 26 martie, barajul dintre Islanda și România a fost reprogramat pentru 4 iunie ca urmare a pandemiei de coronavirus. Ulterior, UEFA a decis să amâne încă o dată partidele din cadrul play-off-ului de calificare la Campionatul European, dar fără să stabilească o dată de disputare. Forul european ia în calcul ca meciurile să se dispute în toamna acestui an, în octombrie sau noiembrie.

 

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă