LIGA 1. Numire interesantă la Viitorul

Rednic, principal la echipa „prietenului” Hagi

Mircea Rednic este noul antrenor principal al formației Viitorul Constanța, unde va fi subordonatul lui Gică Hagi, omul cu care „Puriul” a avut un schimb dur de replici în urmă cu câțiva ani.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

02.12.2020 - 21:18

Viitorul Constanța i-a găsit rapid înlocuitor lui Ruben de la Barrera. La doar o zi după ce anunțaseră plecarea antrenorului spaniol, dobrogenii au bătut palma cu Mircea Rednic, care a semnat cu gruparea patronată de Gică Hagi un contract valabil până în vara anului 2023.

Mutarea este una suprinzătoare, având în vedere „antecedentele” dintre cei doi. În urmă cu cinci ani, după un meci Dinamo - Viitorul încheiat cu victoria categorică a oaspeților cu 5-1, Rednic și Hagi, pe atunci antrenorii celor două formații, au avut un schimb dur de replici. Cel care a pus paie pe foc a fost „Regele”, care i-a sugerat fostului său coleg de la echipa națională să își dea demisia. „Lui Mircea pot să-i arăt doar palma, manita cum spun spaniolii. Când te bate Viitorul și îți dă și cinci goluri, tu, care conduci un club așa mare ca Dinamo, trebuie să-ți dai demisia. Păi când te domină așa un club mic ca Viitorul, o echipă inventată acum, ar trebui să-ți dea de gândit, domnule Rednic! Dar el este 'Strâmbu', ce să-i faci?”, a fost declarația cu care Hagi l-a stârnit pe Rednic.

În replică, „Puriul” a taxat greșelile de exprimare ale lui Hagi: „O tot dă pe aia cu 'Strâmbu'. Și eu aș putea să zic multe, dar m-abțin, că îl respect pentru ce a făcut. Și eu aș putea să-i spun că e dușmanul limbii române sau că îl mușcă gramatica de limbă, dar nu o spun”.

Considerat de mulți unul dintre cei mai buni tehnicieni români, Mircea Rednic are un CV impresionant. De-a lungul vremii, „Puriul” a pregătit formații precum Rapid, Universitatea Craiova, FC Vaslui, Dinamo, Astra, Petrolul Ploiești, CFR Cluj, Khazar Lankaran, Standard Liege, Gent sau Mouscron, reușind să cucerească două titluri de campion, cu Rapid în 2003 şi cu Dinamo în 2007. De asemenea, antrenorul în vârstă de 58 de ani are în palmares şi o Cupă a României cu Rapid (2002), o Supercupă a României tot cu Rapid (2003) şi Cupa Azerbaidjanului cu Khazar Lankaran (2011).

Rednic o preia pe Viitorul eliminată prematur din Cupa României și aflată pe locul 7 în clasamentul Ligii 1, cu 16 puncte după 11 etape. Constănțenii au ocazia să facă uitată înfrângerea cu Dinamo duminică, când primesc vizita celor de la FC Hermannstadt.

Comentarii