16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportComănescu merge la reuniunea miniștrilor de Externe din NATO

Comănescu merge la reuniunea miniștrilor de Externe din NATO

Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, va participa, marți și miercuri, la Bruxelles la reuniunea miniștrilor de externe NATO. Ministrul va avea întâlniri bilaterale cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, şi cu omologi din state membre NATO şi din ţări partenere ale Alianţei, potrivit unui comunicat al MAE. 

Vor avea loc, în acest cadru, o reuniune şi un dineu de lucru în format Aliat, o reuniune dedicată Afganistanului în format Resolute Support Mission (RSM), precum şi reuniunea Comisiei NATO – Ucraina (NUC). 

La această reuniune se va decide dacă Muntenegru poate începe procesul de aderare la NATO. 

”Discuţiile în format Aliat se vor concentra asupra situaţiei de securitate din vecinătăţile ‎estică şi sudică ale NATO, precum şi asupra perspectivelor de adaptare strategică a Alianţei la ameninţările şi factorii de risc în continuă evoluţie. Totodată, va fi abordată politica NATO a „uşilor deschise”, miniştrii de externe din statele membre urmând să decidă cu privire la aderarea Muntenegrului la Alianţa Nord-Atlantică”, se arată în comunicatul citat. 

La reuniunea Comisiei NATO – Ucraina vor fi abordate ultimele evoluţii de securitate din Ucraina, precum şi modalităţile prin care Aliaţii pot sprijini în continuare partea ucraineană.

De asemenea, reuniunea dedicată Afganistanului  urmează să ia decizii referitoare la continuarea misiunii Resolute Support şi va dezbate modul de abordare al NATO în relaţia cu partea afgană, în viitor.

Cele mai citite

Spitalul Obregia din București va avea o Secţie clinică de psihiatrie pediatrică

O Secţie clinică de psihiatrie pediatrică urmează să fie realizată la Spitalul Obregia, în baza unui protocol de colaborare încheiat între Administraţia Spitalelor şi...

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță, iar Consiliul Internațional al Aeroporturilor (ACI) World a prezis că traficul global de pasageri va...
Ultima oră
Pe aceeași temă