22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportUPDATE. Ministrul Justiției, Tudorel Toader: Sunt ministru independent, dar fac parte dintr-un...

UPDATE. Ministrul Justiției, Tudorel Toader: Sunt ministru independent, dar fac parte dintr-un Guvern politic. Din solidaritate cu membrii Guvernului, mi-am depus demisia

UPDATE 11. 45: „Nu e vorba de a mă fi răzgândit. Știu foarte bine ce am spus. De dimineață am spus că sunt încă ministru. Asta nu schimbă decizia cu nimic, pentru că mandatul încetează când se depune decretul în MO și se numește un nou ministru, fie și interimar. Îmi voi exercita atrbuțiile până când se va publica decizia în Monitorul Oficial. În cercuri restrânse, am comunicat încă de ieri că nu mă voi ține de funcție. Retragerea sprijinului pentru guvern înseamnă că, implicit, se retrage și susținerea fiecărui ministru. Da, sunt ministru independent, dar fac parte dintr-un Guvern politic”, a mai spus Tudorel Toader, la Ministerul Justiției, unde a participat la o dezbatere pe Legea cetățeniei.

10.20: Ministrul Justiției, Tudorel Toader, și-a anunțat, joi, demisia, pe Facebook.

„Exprimând deplina solidaritate cu membrii Guvernului, am depus demisia mea din demnitatea de Ministru al Justiției!”, a scris ministrul Justiției, pe Facebook.


Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat, joi dimineața, la sediul instituției pe care o conduce, că „își îndeplinește datoriile până în ultimul moment”, în contextul în care coaliția de guvernare PSD-ALDE a retras, miercuri seara, sprijinul politic acordat Executivului Grindeanu.

„Un Guvern se sprijină pe doi piloni: un pilon politic și un pilon juridic, conferit de Parlament. Sigur, chiar dacă independent, eu fac parte dintr-un Guvern. Am văzut că ieri a pierdut sprijinul politic, dar care încă sprijinul juridic. Eu cred că atunci când se retrage sprijinul politic pentru un Guvern, se retrage și pentru membrii săi. Sigur, eu voi respecta deciziile luate pe ambele componente – politică și juridică”, a spus ministrul Justiției, Tudorel Toader.



Întrebat dacă rămâne alături de Sorin Grindeanu, Toader a răspuns că la ora 09.00 se duce la o dezbatere pe Legea cetățeniei, la ora 12.00 se va duce la ședința CSM.

„Îmi îndeplinesc obligațiile până în ultimul moment”, a mai spus el.

„Eu sunt ministrul Justiției astăzi, încă. Nu fac parte din nicio tabără. Nu uitați că eu sunt ministru independent”, a spus Tudorel Toader, întrebat din ce tabără face parte – a lui Grindeanu sau a lui Dragnea.



 

Cele mai citite

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...
Ultima oră
Pe aceeași temă