1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021
AcasăSportMinistrul Finanțelor dă vina vremea rece, pentru investițiile de la începutul anului:...

Ministrul Finanțelor dă vina vremea rece, pentru investițiile de la începutul anului: Dacă nu aveam un februarie cu viscol, cu Dunăre înghețată și cu porturi închise, am fi avut investiții mai consistente în primul trimestru

Ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, a afirmat, luni, în plenul Camerei Deputaților, că statul ar fi avut investiții mai consistente în primul trimestru, dacă în februarie nu ar fi fost viscol, informează Agerpres.

„Dacă nu ar fi fost un februarie cu viscol, cu Dunăre înghețată, cu porturi închise, probabil că am fi avut investiții mai consistente și în trimestrul I, de aceea afirmația conform căreia 'cineva a tăiat fondurile de investiții' este incorectă. Nu s-au realizat investiții din cauza unor condiții pe care le știm cu toții și nu noi le-am stabilit, nici Guvernul nu putea să preîntâmpine evoluțiile climatice. Față de 3,8 (procent din PIB — n. r.) cât s-au făcut investiții în anul 2016, anul acesta o să ne realizăm ținta de 4,84% din PIB. Despre acest lucru vom vorbi în a doua jumătate a anului, când vom avea și statisticile necesare", a spus Viorel Ștefan.

În ceea ce privește colectarea, șeful de la Finanțe a precizat că în trimestrul I este vorba despre 7,3% din PIB, „adică egală cu indicele de colectare din anul 2016". 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă