27.6 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSportMinistrul Finanțelor, Anca Dragu, vrea să-l dea în judecată pe fostul șef...

Ministrul Finanțelor, Anca Dragu, vrea să-l dea în judecată pe fostul șef al Fiscului, Gelu Diaconu

Ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, analizează posibilitatea acţionării în judecată pentru calomnie a fostului şef al Fiscului, Gelu Diaconu, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor, citat de Agerpres.

‘Ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, şi secretarul de stat Gabriel Biriş resping cu fermitate acuzaţiile formulate de fostul preşedinte ANAF, Gelu Diaconu. Transparenţa a fost şi este una dintre priorităţile strategice ale mandatului ministrului Finanţelor Publice. Dovadă stau informările lunare cu privire la situaţia veniturilor şi a cheltuielilor bugetare. Din păcate, fiecare comunicat de presă cu datele colectării a fost urmat de acuze fără dovezi, calomnii şi articole denigratoare la adresa conducerii Ministerului Finanţelor Publice. Toate postările de pe blogul lui Gelu Diaconu sunt scrise într-un limbaj agresiv şi au ca pretext o interpretare tendenţioasă şi răuvoitoare a cifrelor. În cele mai recente postări, Gelu Diaconu scrie despre ameninţări cu anchete, mutări temporare şi de eliberări din funcţii ale angajaţilor MFP, fără nicio dovadă şi total neadevărate. În plus, textele sunt pline de jigniri şi de atacuri la persoană. Este motivul pentru care ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, ia în considerare să îl dea în judecată pe fostul şef al Fiscului pentru calomnie’, se precizează în documentul citat. 

Gelu Diaconu a scris săptămâna trecută pe blocul personal că ministrul Finanţelor şi secretarul de stat Gabriel Biriş îşi ameninţă angajaţii pentru că aceştia nu vor să ascundă cifrele lunare ale colectării. 

‘Este absolut incredibil! Teroare în Finanţe! În 2016, la 26 de ani de la împuşcarea lui Ceauşescu, un ministru (Anca Dragu) şi un secretar de stat (Gabriel Biriş) anchetează şi ameninţă angajaţii pentru că aceştia nu vor să ascundă cifrele lunare ale colectării! 
Acum câteva zile, tandemul toxic Dragu-Biriş a convocat o şedinţă la care au participat preşedintele ANAF, Dragoş Doroş, vicepreşedintele Dudaş, şeful Direcţiei de Integritate, câteva ‘pierde-vară’ de la cabinetul ministresei, alţi şefi din direcţiile de specialitate, în cadrul căreia o parte dintre angajaţii ANAF au fost ameninţaţi cu anchete, mutări temporare şi eliberări din funcţie. Motivul? Gelu Ştefan Diaconu are acces şi publică pe blog şi Facebook, cifrele lunare ale colectării, cifre pe care ei le ascund presei şi românilor de când au fost numiţi în funcţie’, scria Gelu Diaconu în 26 mai 2016.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă