29 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSportMinistrul de Interne, Carmen Dan, a anunțat eliberarea din funcție a lui...

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunțat eliberarea din funcție a lui Aurelian Miu, șeful Serviciului Control din Poliția de Frontieră. Miu era cel care stătea în genunchi în fața șefilor

Șeful Serviciului Control din Poliția de Frontieră, Aurelian Miu, a fost eliberat din funcție, a anunțat marți ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

Decizia de marți a ministrului de Interne apare după apariția în presă, acum o săptămână, a unei fotografii în care Aurelian Miu stătea în genunchi în fața unor șefi. 

La masa în faţa căreia Aurelian Miu stă în genunchi se află Gelu Oltean, fost şef al serviciului de informaţii al Ministerului de Interne, Ioan Buda, şeful Poliţiei de Frontieră, Marcel Ardelean, şeful Direcţiei de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei şi alţi poliţişti de rang înalt.

"Controlul dispus de ministrul afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, la Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a fost finalizat în ceea ce privește contextul respectivului eveniment, pentru verificarea aspectelor semnalate public, fiind audiați cei prezenți la acesta.

În urma verificărilor a rezultat faptul că gestul comisarului – șef Aurelian Miu nu a fost parte a unui ritual, ofițerul nu a fost obligat de superiori să se așeze în genunchi, ci a fost o încercare a lui de a-și argumenta punctul de vedere pe care îl avea într-o discuție în contradictoriu cu șeful DIPI de la acea dată.

Evenimentul a avut loc în data de 13 februarie 2013, în sediul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, unde mai multe persoane au rămas după ședința de prezentare a bilanțului activității instituției pentru anul 2012.

Imagini de la respectivul eveniment au fost surprinse de una dintre camerele de supraveghere instalate în sediul IGPF, iar fotografia care a apărut în presă reprezintă o captură de pe aceste imagini. Menționăm că sistemul camerelor de supraveghere surprinde doar semnal video, fără sunet, iar imaginile sunt stocate în memorie maxim 30 zile, deci nu au putut fi avute la dispoziția echipei de control.      

Având în vedere concluziile raportului Corpului de Control, ministrul afacerilor interne a dispus o serie de măsuri administrative, după cum urmează:

Comisarul șef Aurelian Miu a fost eliberat din funcția de șef al Serviciului Control din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, urmând a-și desfășura activitatea pe o altă funcție de nivel inferior, conform gradului său profesional, dar care nu presupune exercitarea unor asemenea activități de control asupra personalului poliției de frontieră.

Ofițerii Direcției Generale de Protecție Internă a MAI vor desfășura activități pentru stabilirea modului în care a fost accesat sistemul intern de supraveghere a sediului Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și persoana care a realizat fotografia respectivă. Verificările efectuate nu au reliefat aspecte care să impună dispunerea unor măsuri față de conducerea Poliției de Frontieră", precizează un comunicat transmis marți de Ministerul de Interne.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Superliga 2024-2025. Începe noul sezon, iar Farul se va bate cu o nou promovată

Astăzi după-amiază debutează sezonul competițional intern 2024-2025, Superliga, marcând cea de-a 107-a ediție a campionatului românesc. https://www.youtube.com/watch?v=A1qfXSotkFk Într-o atmosferă plină de anticipație, 16 echipe pornesc în...
Ultima oră
Pe aceeași temă