-2 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022
AcasăSportMinistrul Apărării și șeful Statului Major General au vizitat garnizoanele de la...

Ministrul Apărării și șeful Statului Major General au vizitat garnizoanele de la Buzău și Focșani

Ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, și șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, au efectuat, marți, vizite de informare la Buzău și Focșani.

„La Buzău, echipa de conducere a MApN a vizitat spațiile de instrucție și de lucru ale comandamentului Diviziei 2 Infanterie <<Getica>>. Generalul de brigadă Gheorghe Vișan, comandantul diviziei, a prezentat o sinteză a activităților și misiunilor marii unități și concluziile rezultate în urma participării militarilor din subordine la cel mai mare exercițiu multinațional desfășurat în regiunea țării noastre, Saber Guardian-17", precizează Ministerului Apărării Naționale (MApN), într-un comunicat de presă.

Tot în garnizoana Buzău, oficialii MApN au vizitat Brigada de Informații Militare „Mareșal Alexandru Averescu” și Batalionul 620 Operații Speciale „Băneasa-Otopeni” și Centrul de instruire pentru Operații Speciale „General-maior Grigore Baștan”, unde le-au fost prezentate misiunile efectuate de militarii acestor unități.

La Focșani, echipa de conducere a ministerului a vizitat sediile brigăzilor 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelo”' și 8 Artilerie LAROM „Alexandru Ioan Cuza”.

Astfel, ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, a subliniat importanța activităților executate de militarii ambelor brigăzi, a apreciat eforturile acestora pe timpul ultimelor exerciții și a arătat disponibilitatea conducerii ministerului de a-i sprijini în îndeplinirea obiectivelor.

„Oficialii MApN s-au deplasat și la Spitalul Militar de Urgență Dr. Alexandru Popescu din Focșani, unde au fost informați cu privire la serviciile medicale asigurate pacienților. Ministrul Țuțuianu a asigurat personalul spitalului că ministerul va sprijini eforturile depuse pentru a asigura desfășurarea actului medical în condiții optime și la standarde moderne", mai precizează MApN.

Ministrul Apărării Naționale și șeful SMG au mai participat marți la ceremonia militară de la Mausoleul Mărăști, județul Vrancea, în contextul împlinirii a 100 de ani de la luptele purtate de Armata României în Primul Război Mondial.

Cele mai citite

UE contestă restricțiile privind exportul de lemn impuse de Rusia

Uniunea Europeană vrea să se consulte de urgență cu Rusia în cadrul Organizației Mondiale a Comerțului (OMC) privind exportul de lemn. Restricțiile la export constau...

Directorul STB – craiul politic al transportului public

Adrian Criț este numitorul comun al  afacerii cu scandal “tramvaie de la Astra Vagoane.” Surse politice susțin că directorul STB este “pila” lui Ludovic...

Unirea Principatelor Române, celebrată de Biblioteca Metropolitană București

Unirea Principatelor Române va fi celebrată de Biblioteca Metropolitană București (BMB), prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București (PMB), printr-o serie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă