7.8 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSportMiluţ demisionează de la conducerea PNŢCD

Miluţ demisionează de la conducerea PNŢCD

Marian Miluţ a demisionat de la şefia PNŢCD printr-o scrisoare prezentată sâmbătă Consiliului Naţional de Conducere, în care spune că eforturile sale ar fi dat rezultate mai bune dacă nu ar fi fost opoziţia acerbă a celor depăşiţi politic de realitate şi că invidia e duşmanul redresării partidulului, potrivit Mediafax.

“Prin prezenta, prezint Consiliului Naţional de Conducere demisia mea din funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat. Când am preluat conducerea acestui partid, situaţia era dezastruoasă din punct de vedere financiar şi organizatoric”, scrie Miluţ.

El afirmă că, în cei trei ani şi patru luni în care a condus partidul a reuşit să il redreseze atât din punct de vedere financiar, cât şi organizatoric, a reînfiinţat ziarul Dreptatea şi a obţinut “hotărâri de evacuare a terţilor care parazitau sediul central al partidului cu contracte de închiriere ilegale, încheiate de vechea conducere în scopuri pur comerciale si, probabil, pentru satisfacerea unor interese personale”.

“Am reuşit să redobândim dreptul la proprietate asupra sediului istoric al partidului, din Bucureşti, Strada George Clemenceau, nr 9, sector 1. Am renovat sediul central actual al partidului, din Bd-ul Carol, nr 24 şi multe alte sedii din ţară. În fine, chiar dacă nu am reuşit, la alegeri să atingem şi să depăşim pragul electoral de 5%, am reuşit să redau partidului o orientare de dreapta, populară, promovându-l ca atare în cele mai înalte medii politice, creştin-democrate ale dreptei popular-europene”, îşi enumeră Miluţ realizările la conducerea PNŢCD.

El spune, însă, că eforturile sale ar fi dat rezultate mai bune dacă nu ar fi existat opoziţia celor depăşiţi politic de realitate sau a celor care doar pretindeau că îi sunt alături.

“Toate aceste eforturi ar fi dat rezultate şi mai bune, dacă nu aş fi întâlnit o opoziţie acerbă, dar stupidă, din partea unor persoane depăşite din punct de vedere politic de realitate, precum şi a unora care, până de curând, pretindeau că sunt alături de mine. Invidia, răutatea, şi pe alocuri chiar incompetenţa, au fost, sunt şi din păcate rămân duşmanii reveniriii PNŢCD în centrul politicii româneşti şi europene, acolo unde i-ar fi locul”, consideră preşedintele demisionar.

El spune că nu mai există logica să se lupte “cu toţi cei care nu înţeleg că acest partid trebuie să se orienteze spre dreapta popular-europeană şi să sprijine forţele de dreapta din România, care acum încearcă să scoată ţara din criză”.

“Las conducerea partidului în mod statutar Consiliului Naţional de Conducere(CNC) şi Biroului Naţional de Conducere (BNC) şi sper, în mod sincer, că se va naşte în fine o generaţie de politicieni apţi să ducă mai departe tradiţia PNŢCD. Rămân un simplu slujitor credincios al creştin-democraţiei şi al valorilor europene în România”, încheie Miluţ scrisoarea prezentată membrilor CNC reuniţi la Piteşti.

 

Cele mai citite

Cum arată invazia turcilor în România: întârzieri mari la A0

Turcii care construiesc segmente din A0 au întârziat nespus de mult. Spre comparație, constructorul român UMB a început un lot cu doi ani...

Circulația metroului în minivacanța de 1 Decembrie

Metroul, dar și mijloacele de transport în comun vor avea program special cu ocazia zilei de 1 Decembrie. Mai mult, compania a anunțat că...

Plicurile antișoc sunt soluția perfectă pentru expedieri sigure și protejate

Produsele livrate clienților tăi au nevoie să fie protejate. Să ajungă la destinatar în starea în care pleacă din depozitul tău.  Ești proprietarul unui magazin...
Ultima oră
Pe aceeași temă