32.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSportMihai Voicu: OUG privind referendumul este în vigoare în acest moment

Mihai Voicu: OUG privind referendumul este în vigoare în acest moment

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a insistat, joi, asupra faptului că în acest moment OUG privind desfăşurarea referendumului este în vigoare, el subliniind faptul că referendumul de demitere al şefului statului se va desfăşura în condiţiile legislaţiei în vigoare, potrivit Mediafax.

„În acest moment e în vigoare OUG. Indiferent de prevederile legii, e necesară participarea masivă la vot şi sunt convins că aşa va fi pentru că e un examen final, decisiv”, a spus Voicu.

Întrebat în ca bază se va desfăşura referendumul, după declaraţiile premierului Ponta, care spunea, la Bruxelles, că trebuie ca Parlamentul să pună în acord legislaţia în vigoare cu observaţiile Curţii, Voicu a precizat că referendumul se va desfăşura în condiţiile legislaţiei în vigoare la momntul respectiv.

„În orice fel de scenariu, există o prevedere – preşedintele interimar are o perioadă de timp în care să decidă dacă promulgă sau retrimite legea spre reexaminare, în ce condiţii, când se va putea vota. Acum există legea din 2000, modificată prin OUG de mai multe ori inclusiv prin OUG la care făceam referire”, a spus Voicu.

Preşedintele suspendat Traian Băsescu i-a cerut premierului Victor Ponta să anuleze Ordonanţa de Urgenţă 41/2012 privind organizarea referendumului din 29 iulie tot printr-o ordonanţă de urgenţă, nu prin convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului care să modifice legislaţia.

„Domnul Ponta a mutat necinstea până la Bruxelles. El crede că acolo sunt oameni cu care discuţi aşa cum discută el în PSD. Adică necinstit. Spre exemplu, le explică faptul că trebuie să cheme Parlamentul ca să pună în practică condiţiile impuse de Curtea Constituţională (…) Acea ordonanţă de urgenţă pe care a dat-o şi care stabileşte prin excepţie numai pentru preşedinte alte condiţii pentru referendum decât pentru primari, alte condiţii de referendum decât cel de la Constituţie, domnul Ponta are un mecanism foarte simplu: anularea prin ordonanţă de urgenţă a ordonanţei de urgenţă prin care a intrat într-o zonă interzisă a fi modificată prin ordonanţă de urgenţă. Aceasta este în zona electorală”, a spus Băsescu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă