15.6 C
București
vineri, 9 iunie 2023
AcasăSportMihai Tudose, despre vaccinare: Când un părinte îşi condamnă copilul practic la...

Mihai Tudose, despre vaccinare: Când un părinte îşi condamnă copilul practic la moarte, nu ştiu în ce măsură se mai poate vorbi despre drepturi părinteşti

Premierul Mihai Tudose a afimat, miercuri, că părinții care refuză să își vaccineze copiii îi pune în pericol „inconștient”.

„Din punctul meu de vedere personal, vă spun că acel părinte care refuză vaccinarea şi pune în pericol inconştient viaţa copilului, decide el asupra copilului, dacă face sau nu poliomielită, face sau nu rujeolă, moare sau nu, eu cred că aici tot ce înseamnă servicii sociale, protecţia copilului… Alţi părinţi sunt decăzuţi din drepturi pentru fapte mult mai puţin grave. Când un părinte îşi condamnă copilul practic la moarte, nu ştiu în ce măsură se mai poate vorbi despre drepturi părinteşti”, a spus Mihai Tudose.

Totodată, el a comentat remarca unui jurnalist a precizat că există medici care sunt împotriva vaccinării. „Nu ştiu dacă aceia sunt chiar doctori”, a spus șeful Executivului.

Întrebat ce măsuri vor fi luate în privinţa părinţilor care refuză să îşi vaccineze copiii, Mihai Tudose a precizat: „Sunt soluţii care ţin de bunul simţ, dar la care trebuie ţinut cont şi de tot ce înseamnă cadrul legal. Şi o anchetă a celor în drept de la protecţia copilului, de la asistenţa socială, dar foarte bine fundamentat juridic”. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă