21.5 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSportMihai Răzvan Ungureanu: Am ales să facem Alianţa DA pentru că acesta...

Mihai Răzvan Ungureanu: Am ales să facem Alianţa DA pentru că acesta nu este un brand epuizat

Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, sâmbătă, că împreună cu PNŢCD a ales să facă Alianţa DA deoarce aceasta „nu este un brand epuizat, nu reprezintă o amintire neplăcută”, informează Mediafax.

Întrebat dacă PNŢCD şi FC au de câştigat înfiinţând o alianţă cu denumirea celei dintre PNL şi PDL din 2004, Ungureanu a răspuns: „Alianţa DA nu este un brand epuizat, nu este o denumire epuizată, nu reprezintă o amintire neplăcută. Este denumirea sub care deapta, s-au dacă vreţi toţi cei care erau împotriva PSD, au înţeles să se unească în 2004, conştientizând pericolul. La rândul nostru, astăzi conştientizăm pericolul, şi între noi şi cei care se află la putere este o prăpastie de netrecut: ei aruncă România în trecut, noi privim spre România viitoare. Acesta este motivul pentru care am adoptat denumirea Alianţa Dreptate şi Adevăr”.

El a mai spus că, în opinia sa, ARD s-a prăbuşit din cauza „calculelor mici, vanităţilor personale, ambiţiilor politice de mâna a doua”.

Citeşte şi Alianţa DA a reapărut

„Ce a prăbuşit ARD este altceva: calculele mici, vanităţile personale, ambiţiile politice de mâna a doua. Şi ne pare rău să o spunem, cei care vorbesc de ARD ca reprezentând un eşec al PDL greşesc amarnic”, a adăugat Ungureanu.

El a precizat că ADA nu comentează ce se întâmplă în competiţia internă a PDL, dar îşi doreşte ca oricine va câştiga şefia PDL să aibă aceeaşi viziune legată de faptul că „unirea face puterea”.

„Nici domnul Pavelescu şi nici eu şi nici Alianţa DA nu vom comenta ceea ce se întâmplă azi în competiţia internă a PDL. Ce ne dorim este ca oricine va candida acolo să aibă, cum avem şi noi, aceeaşi viziune, recunoaşterea adevărului unui principiu: unirea face puterea, acţiune unită, acţiune conjugată în opoziţie împotriva actualei puteri. Cine recunoaşte acest lucru şi este capabil să ducă PDL către adevărata identitate, foarte bine, şi suntem deschişi oricărei colaborări”, a mai spus Ungureanu.

Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, şi preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, au semnat, sâmbătă, la Parlament, protocolul de înfiinţare a Alianţei Dreptate şi Adevăr, cei doi afirmând că România are nevoie de „o dreaptă unită”.

Conform unui comunicat anterior al celor două partide, alianţa din acestea doreşte „să pună bazele principalului pol de dreapta din România”.

Alianţa Dreptate şi Adevăr (D.A.) a fost denumirea alianţei dintre PNL şi PD, care a candidat la alegerile din 2004.

FC şi PNŢCD au făcut parte din alianţa electorală ARD (Alianţa România Dreaptă), alături de PDL, sub sigla căreia au candidat la alegerile parlamentare din decembrie 2012.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă