13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportFotbalMichel Platini și Sepp Blatter au aflat pedepsele ce s-au cerut...

Michel Platini și Sepp Blatter au aflat pedepsele ce s-au cerut pentru ei în dosarul de fraudă

Michel Platini și Sepp Blatter și-au aflat pedepsele pe care le-au cerut procurorii în dosarul de fraudă pentru care sunt anchetați.

Parchetul elveţian a cerut, miercuri, o pedeapsă de un an şi opt luni de închisoare cu suspendare împotriva lui Michel Platini, fostul preşedinte al UEFA, şi a fostului preşedinte al FIFA, Sepp Blatter.

Michel Platini și Sepp Blatter au fost judecați pentru fraudă

Cei doi sunt acuzaţi de fraudă, după o plată nejustificată făcută de Blatter în favoarea lui Platini.

Tribunalul Penal Federal din Bellinzona, Elveția, va face publică decizia pe 8 iulie.

Teoretic, Michel Platini și Sepp Blatter riscau până la cinci ani de închisoare cu executare, dar procurorii au cerut o sentință mai mică, cu suspendare, potrivit digisport.ro.

Platini și Blatter vor primi pedepsele pentru fraudă cu suspendare după ce teza unui „acord verbal” între cei doi a fost respinsă de procuror

Procurorul Thomas Hildbrand a solicitat o condamnare de 20 de luni, completată cu o suspendare cu probaţiune pentru o perioadă de doi ani pentru Platini (66 ani) şi Blatter (86 ani).

Timp de peste patru ore, procurorul a încercat să respingă teza unui “acord verbal” încheiat între cei doi pentru o muncă de consilier efectuată de Platini între 1998 şi 2002, în timp ce acesta intenţiona să candideze la preşedinţia FIFA.

Sepp Blatter și Michel Platini sunt acuzaţi de fraudă, management defectuos, abuz de încredere şi fals, fiind suspectaţi că au făcut în mod ilegal, în detrimentul FIFA, o plată de două milioane de franci elveţieni (1,8 milioane de euro), în favoarea lui Michel Platini.

Triplul câştigător al Balonului de Aur l-a consiliat pe Sepp Blatter între 1998 şi 2002, în timpul primului mandat al elveţianului în fruntea FIFA. Contractul scris, încheiat în 1999, prevedea o remuneraţie anuală de 300.000 de franci elveţieni, “facturată de Platini şi plătită integral de FIFA”.

Cu toate acestea, în 2011, “la mai bine de opt ani de la încheierea activităţii sale de consilier”, fostul căpitan al echipei naţionale a Franţei “a reclamat o datorie de două milioane de franci elveţieni”, plătită de forul internaţional “cu ajutorul” lui Sepp Blatter, şi considerată “nefondată” de către procuratură.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă