Michel Platini, noul consilier al președintelui FIFPro

Fostul preşedinte al UEFA, francezul Michel Platini, a revenit în lumea fotbalului, devenind consilierul personal al lui Philippe Piat, preşedintele Sindicatului Fotbaliştilor Profesionişti (FIFPro).

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 22.01.2020 - 14:11

"Ţinând cont de experienţa sa, de cunoştinţele sale şi de funcţiile pe care le-a ocupat, el este un personaj important, care va fi ascultat la cel mai înalt nivel", a declarat preşedintele FIFPro, confirmând o informaţie publicată de cotidianul L'Equipe.

"Îl cunosc din 1972! Şi cum era liber, acest lucru a facilitat colaborarea noastră. Atât timp cât este benevol şi el nu ocupă o funcţie electivă, nimic nu ne împiedică să lucrăm împreună", a adăugat Philippe Piat.

Philippe Piat speră că influenţa fostului mare jucător îi va permite să avanseze în mai multe dosare, între care "convenţia colectivă europeană, calendarele etc".

În vârstă de 64 ani, Platini a fost ales preşedinte al UEFA în 2007 şi a fost suspendat în octombrie 2015 de Comisia de Etică a FIFA, pentru plata controversată de 2 milioane franci elveţieni primită de la preşedintele FIFA, Sepp Blatter, în schimbul activităţii lui de consilier.

Suspendarea fostului câştigător al Balonului de Aur a expirat pe 6 octombrie anul trecut.

Comentarii