9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportMessi și Van Dijk, favoriți la Balonul de Aur

Messi și Van Dijk, favoriți la Balonul de Aur

Favoriți pentru cucerirea trofeului sunt Leo Messi și Virgil Van Dijk, însă specialiștii îl creditează cu șanse reale și pe Cristiano Ronaldo. Messi a primit deja în acest an premiul FIFA The Best, iar Van Dijk a fost desemnat de UEFA cel mai bun fotbalist al sezonului trecut, în care a câştigat cu Liverpool Liga Campionilor.

De pe lista celor 30 de jucători nominalizaţi nu lipsesc egipteanul Mohamed Salah, belgianul Eden Hazard sau francezul Antoine Griezmann. Liverpool e echipa cu cei mai mulţi reprezentanţi, 7, urmată de Manchester City, 5, FC Barcelona, 4, Tottenham, Ajax, PSG, Juventus și Real Madrid, fiecare cu câte două nume.

Printre cei nominalizați de France Football mai apar nume precum cele ale lui Sadio Mane, Frenkie de Jong, Kylian Mbappe, Robert Lewandowski, Kevin De Bruyne sau Karim Benzema.

De remarcat că pe listă nu se află fotbalişti precum croatul Luka Modric, deţinătorul trofeului, galezul Gareth Bale, brazilianul Neymar sau francezul Paul Pogba.

De asemenea, în cadrul aceluiași eveniment au fost anunțați candidații pentru Trofeul Kopa, care va recompensa cel mai bun fotbalist sub 21. Fundaşul olandez Matthijs de Ligt, atacantul portughez Joao Felix şi atacantul englez Jadon Sancho sunt trei dintre cei favoriți să ridice deasupra capului trofeul adjudecat anul trecut de Kylian Mbappe.

Premiile vor fi oferite pe 2 decembrie, într-o gală care va avea loc la Paris. Câștigătorii vor fi desemnați după votul jurnaliștilor. În topul all-time, Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi au obţinut de cele mai multe ori această distincţie, fiecare cu câte cinci trofee cucerite.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...
Ultima oră
Pe aceeași temă