13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportMessi genial, Ronaldo altruist

Messi genial, Ronaldo altruist

O fi plecat Ronaldo în Italia, însă meciul său de la distanță cu Messi, rămas să aducă și mai multă glorie Barcelonei, este în continuare pe poziția „ON“. Vrem, nu vrem, cei doi și-au împărțit în mod egal ultimele 10 Baloane de Aur, astfel că fotbalul mondial continuă să se raporteze la ei ca la exponenții principali ai acestui fenomen.

Debutul lui Cristiano la Juventus a fost așteptat cu sufletul la gură de întregul mapamond fotbalistic. Adversara, Chievo, părea numai bună pentru ca atacantul lusitan să se încălzească, și nu puțini erau cei care anticipau cel puțin un gol marcat de acesta. Până și scenariul partidei a fost scris parcă pentru ca Ronaldo să fie eroul Batrânei Doamne, gazdele conducând cu 2-1 cu un sfert de oră înainte de final. Era momentul în care fanii Bianconerilor îl așteptau pe CR7 să egaleze cel mai probabil din foarfecă, după care, în dramatismul din final, să aducă victoria dintr-un evantual plonjon cu capul. Regizorul n-a fost însă inspirat până la capăt, un autogol al lui Mattia Bani și reușita din prelungiri a lui Federico Bernadeschi parafând victoria septuplei campioane en-titre la Verona, 3-2.

 

Șocul lui Allegri

Ronaldo a căutat golul pe parcursul întregului meci, trimițând opt șuturi spre poartă, dintre care patru și-au atins ținta, fără să concretizeze totuși pe tabelă. Lusitanul a fost totodată foarte preocupat să intre în combinații cu colegii săi și să-i pună în valoare, așa cum s-a întâmplat cu centrarea perfectă pentru Mario Mandzukic, care a reluat pe lângă bară.

Antrenorul lui Juventus, Massimiliano Allegri, s-a aratat foarte încantat de prestația portughezului, declarând la final pentru Sky Sports: „Cristiano a jucat foarte bine, păcat că nu a marcat. A jucat foarte mult pentru echipă, e clar un jucător diferit în comparație cu oricare altul. Am fost șocat de cât de mult s-a pus în slujba echipei“. În schimb, Ronaldo s-a rezumat la un comentariu laconic pe contul său de Twitter: „Fericit pentru prima victorie în tricoul lui Juve“.

 

Spectacol pe Camp Nou

În aceeași zi în care Ronaldo a debutat pentru Juventus, Messi a oferit un recital în calitate de căpitan al Barcelonei, la meciul de pe teren propriu contra lui Deportivo Alaves, câștigat de echipa sa cu 3-0. În minutul 37, argentinianul a executat superb o lovitură liberă de la 22 de metri, doar bara transversală amânând deschiderea scorului. La două minute după aceea, Messi l-a găsit pe Ousmane Demeble cu o pasă filtrantă, însă francezul nu a reușit să marcheze din poziție de unu-la-unu cu portarul advers. Și a venit minutul 64, când Messi a croșetat scurt doi adversari înainte de a fi faultat la marginea careului. Oaspeții au trimis în zid cinci oameni înalți, numai că geniul lui Messi a ieșit la iveală când toți au sărit pentru a împiedica mingea să se ducă spre vinclu, balonul fiind trimis pe sub zid direct în poartă. Argentinianul a marcat golul cu numărul 6.000 în La Liga pentru Barcelona după ce tot el înscrisese și golul cu numărul 5.000 în campionat pentru formația catalană. Pe final, după ce Philippe Coutinho a majorat diferența la capătul unei acțiuni personale, Messi a închis tabela în prelungiri cu un șut la colțul scurt.

„Suntem norocoși să-l vedem pe Leo lângă noi. E de ajuns să îți imaginezi că poate fi lângă tine și totul ar fi OK“, a spus antrenorul Barcelonei, Ernesto Valverde, care a adăugat referitor la primul gol al sud-americanului: „Nimeni nu știe cum execută Messi loviturile libere. Nu ne-am așteptat la o asemenea execuție. Vă puteți aștepta la orice surpriză din partea lui, deoarece el vede ceea ce nimeni nu poate vedea în acele momente“.

Cele mai citite

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă