Iată meniul pe care tricolorii l-au avut la prânzul de astăzi:
Salată (boluri diferite): rucola, salată verde, varză, morcov, țelină, roșii, porumb, ton mărunțit, lămâie
Supă de vită
Carne de curcan
File de biban la cuptor cu ierburi aromatice
Orez basmati
Spaghetti cu ulei de măsline – sos roșu sau alb și parmezan
Pâine albă, pâine integrală, pâine prăjită
Desert:
Fructe: kiwi, banane, struguri
Tartă cu fructe
Băuturi:
Suc natural de portocale, portocale roșii și apă plată
Medicul lotului U21, Adrian Nica, a explicat alegerile culinare: „Meniul de prânz trebuie să fie conform cu necesarul caloric al sportivului de performanță și ne asigurăm ca alimentația să fie gătită cu minimum de grăsimi. Totodată, e important să avem o cantitate crescută de carbohidrați pentru a satisface nevoile energetice ridicate ale organismului. În maniera de preparare, carnea folosită trebuie să fie slabă, iar excesul de grăsime, îndepărtat.”