15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportProfesorul Ştefan Vlaston, pentru Melania Cincea: Premierul desemnat, Sorin Grindeanu, a minţit...

Profesorul Ştefan Vlaston, pentru Melania Cincea: Premierul desemnat, Sorin Grindeanu, a minţit în CV. Şeful Executivului şi-a atribuit o carte care nu există

Noul premier al României, Sorin Grindeanu, a minţit în CV, atribuindu-şi o carte care nu există. Este vorba de lucrarea Integrala Lebesgue-Radon în raport cu o măsură complexă, Editura Ionescu, 2002, pe care prim-ministrul desemnat o trece în CV ca fiind propria lucrare.  

Profesorul Ştefan Vlaston a făcut cercetări la Biblioteca Naţională a României, însă lucrarea este de negăsit. După multe căutări şi investigaţii, Biblioteca Naţională a României nu furnizează nici o informaţie referitoare la cartea în discuţie.

Mai mult, conform Legii Bibliotecilor, Legea 334/2002, la art. 13, Biblioteca Naţională a României „Atribuie numărul internaţional standard pentru cărţi (ISBN), pentru publicaţii seriale (ISSN), pentru alte categorii de documente şi realizează catalogarea înaintea publicării (CIP)”. Biblioteca Naţională a României este obligată să păstreze unul sau mai multe exemplare din fiecare lucrare înregistrată cu cod ISBN.

Sursa citată mai precizează că subiectul cărţii "Integrala Lebesgue-Radon în raport cu o măsură complexă" ţine de matematică pură şi ar fi greu abordabil de către un absolvent de informatică.

În apelul făcut de Asociaţia Edu Cer, acum câteva zile, se cerea prim-ministrului desemnat Sorin Grindeanu să faciliteze accesul specialiştilor asociaţiei la cartea respectivă, pentru a fi studiată şi evaluată. Niciun răspuns din partea prim-ministrului desemnat, Sorin Grindeanu.

"Nici activitatea universitară a lui Sorin Grindeanu nu explică elaborarea unei astfel de lucrări. Domnia sa a funcţionat trei ani la Universitatea de Vest din Timişoara, dar la Facultatea de Sociologie şi Psihologie, fără nicio legătură cu studii aprofundate de matematică", a explicat profesorul Ştefan Vlaston.

Cele mai citite

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...
Ultima oră
Pe aceeași temă