13.3 C
București
marți, 21 septembrie 2021

Medicul-șef al FIFA, împotriva reluării meciurilor

Chiar dacă Germania, Cehia și Polonia au dat liber la fotbal, iar Italia, Spania și Marea Britanie urmează să o facă în curând, celebrul medic belgian Michel D’Hooghe, președintele comisiei medicale a FIFA, contestă oportunitatea acestei decizii. „În lunga mea carieră, am constatat întotdeauna căsătoria dificilă între medicină şi economie… iar de multe ori economia a avut câştig de cauză în faţa sănătăţii. Am sperat că sănătatea va însemna mai mult decât banii, dar constat că nu este cazul”, a declarat medicul în vârstă de 74 de ani.

Acesta a dat drept exemplu de conduită liga profesionistă de fotbal din țara sa, care a încheiat campionatul, acordând titlul formației FC Bruges. „Încă din prima zi, am spus că Liga profesionistă belgiană a luat o decizie înţeleaptă încheind totul. Recomand prudenţa şi evident că sunt dezamăgit să văd că unii reîncep deja. Poate sunt însă singurul care gândeşte aşa. Sper că mi se vor alătura şi alţii săptămânile viitoare şi că raţiunea va câştiga. Unii fotbalişti în Anglia au spus deja că au avut sentimentul că sunt folosiţi drept cobai… şi îi înţeleg. Evident că sper să mă înşel… dar tare mă tem că doar o catastrofă umană, ca moartea unui om, va face ca lumea fotbalului să deschidă ochii. Sper că nu vom ajunge până acolo”, a spus medicul.

D’Hooghe a tras un semnal de alarmă și în privința nivelului de pregătire precar al fotbaliștilor, care riscă să se accidenteze foarte ușor: „Sunt jucători care se accidentează imediat după reluarea antrenamentelor. Jucătorii aceştia au rămas inactivi două-trei luni şi încercăm să-i readucem în formă în două săptămâni. Pregătirea trebuie făcută în şase sau şapte săptămâni. Altfel, ajungi la accidentări musculare sau la nivelul tendoanelor”.

Ultima oră
Pe aceeași temă