Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Meciurile din Liga 1 s-ar putea disputa în Antalya

În cadrul unei videoconferințe la care au luat parte reprezentanți ai FRF și LPF, s-a propus ca restul de meciuri rămase de disputat în Liga 1 să se joace în Turcia.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

Actualizat: 24.04.2020 - 10:46

Ideea ca restul meciurilor rămase din sezonul 2019-2020 al Ligii 1 să se dispute pe pământ turcesc, în Antalya, a aparținut reprezentantului FRF, Gabriel Bodescu.

Urmează ca această propunere să fie analizată din punct de vedere juridic, deoarece este nevoie atât de acceptul FIFA, cât şi de cel al UEFA. Pe această temă, Liga Profesionistă a solicitat FRF deschiderea unui dialog cu cele două foruri fotbalistice pentru a vedea dacă acest lucru este legal posibil.

Reprezentanții LPF au menționat că prima opțiune este aceea de a încerca să încheie sezonul în România, varianta Antalya rămânând un plan de avarie. Dacă totuși va fi pus în aplicare, echipele ar trebui să plece în Turcia peste două sau peste trei săptămâni, cu zboruri charter, iar acolo ar urma să reia pregătirea, apoi ar reîncepe meciurile. În toată această perioadă, fotbaliștii ar urma să fie izolați în hoteluri, în camere single, pentru a limita riscurile.

Partidele ar începe în iunie și ar dura până spre sfârșitul lui iulie, iar costul total ar putea ajunge la peste 2 milioane de euro.

În acest moment, din playoff mai sunt de disputat opt etape, iar din playout, douăsprezece.

Chiar dacă Turcia este foarte afectată de pandemia provocată de virusul Covid-19, până acum, în zona în care ar urma să aiba loc meciurile au fost raportate puțin peste 100 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Un alt amănunt important este acela că jucătorii ar urma să fie testați periodic pentru a elimina orice risc.

Comentarii

loading...