Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Meciurile din cupele europene s-ar putea disputa după finalizarea campionatelor interne

UEFA plănuieşte ca meciurile din Liga Campionilor şi Europa League să se dispute după încheierea campionatelor naţionale, toate aceste competiţii fiind întrerupte din cauza pandemiei de coronavirus.

Share

Rl online 0 comentarii

14.04.2020 - 21:37

Anunțul a fost făcut de italianca Evelina Christillin, reprezentată a forului fotbalistic european în cadrul Consiliului FIFA.

Potrivit presei, întâi se vor termina competiţiile interne, apoi vor avea loc meciurile din ultimele faze ale Ligii Campionilor şi Europa League, probabil într-un nou format, cu partide într-o singură manşă pe teren neutru.

"Sănătatea şi securitatea vin pe primul loc. Cele cinci mari campionate vor să ducă la capăt sezonul, dar nimeni nu intenţionează să treacă peste capul guvernelor sau al autorităţilor locale", a spus Christillin, citată de site-ul Football Italia.

Unele cluburi au încercat să reia antrenamentele, însă au fost împiedicate de decretele guvernelor, cum s-a întâmplat în Italia, unde cluburile nu-şi vor putea convoca jucătorii mai devreme de 4 mai.

"Depinde de autorităţile din fiecare ţară. Teoretic, ar fi posibilă reluarea antrenamentelor după încheierea stării de urgenţă, dar nu ştiu dacă acest lucru se poate întâmpla în toată Europa în acelaşi timp", a afirmat oficialul UEFA.

"Ştiu că pe 22 aprilie va exista o videoconferinţă cu reprezentanţii tuturor celor 55 de federaţii din cadrul UEFA, iar ziua următoare va fi o reuniune a comitetului executiv. Astfel, vom şti ce s-a discutat cu federaţiile", a adăugat ea.

Media italiene susţin că Serie A va fi reluată pe 31 mai, urmând ca până pe 12 iulie să se joace din trei în trei zile.

Liga Campionilor şi Europa League ar putea atunci să se încheie până la mijlocul lui august.

"Există o foaie de parcurs, lucrăm împreună cu ECA (Asociaţia cluburilor europene - n. r.) şi UEFA. Prioritatea este sănătatea, după care urmează reluarea sezonului şi în fine încheierea competiţiilor europene în luna august", a precizat oficialul.

"Există o foarte mare şi complicată problemă legată de organizare, dar preşedintele Gianni Infantino a confirmat că acele cluburi care se confruntă cu probleme economice în această perioadă vor fi ajutate", a continuat Christillin.

Comentarii

loading...