Partida a contat pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2022

Meciul dintre Malaezia și Indonezia, marcat de incidentele din tribune

Meciul dintre selecţionatele Malaeziei şi Indoneziei, din preliminariile Cupei Mondiale de fotbal ediţia 2022, disputat marţi seara la Kuala Lumpur, a fost marcat de violenţele care au izbucnit între suporterii celor două ţări, fiind necesară intervenţia forţelor de ordine.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 20.11.2019 - 12:34

Poliţia locală a anunţat miercuri că a reţinut 27 de suporteri malaezieni şi 14 indonezieni, toţi fiind eliberaţi ulterior, însă o anchetă asupra incidentelor este în curs de desfăşurare.

Marţi seara, fanii rivali au început să arunce proiectile în timpul întâlnirii, care s-a încheiat cu victoria echipei ţării gazdă, Malaezia (2-0). Însă, la finalul meciului au avut loc incidente mai serioase, suporterii celor două formaţii lovindu-se reciproc cu sticle şi dispozitive pirotehnice, aruncate la ieşirea de pe stadionul Bukit Jalil.

Partida tur, disputată în luna septembrie la Jakarta, a fost marcată de incidente similare între fanii celor două naţiuni rivale. Suporterii malaezieni au primit atunci ameninţări şi au fost atacaţi cu proiectile pe durata întâlnirii.

Ministrul Sportului din Malaezia a fost evacuat de pe stadion, iar poliţia a utilizat gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea din jurul arenei. FIFA a aplicat o amendă de 45.000 de dolari Federaţiei indoneziene de fotbal.

Comentarii