12.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSportMeciul dintre Italia și Spania va fi capul de afiș al semifinalelor...

Meciul dintre Italia și Spania va fi capul de afiș al semifinalelor EURO 2020

Italienii s-au calificat în semifinală, cu două goluri marcate în prima repriză. Aceștia vor întâlni Spania, în penultima fază la EURO 2020.

Partida s-a jucat pe contre din primul minut, cu o ușoară dominare din partea italienilor, care au marcat în minutul 13, prin Bonucci, un gol anulat pe motiv de offside, după consultarea sistemului VAR.

Belgienii au replicat peste 10 minute, prin Kevin De Bruyne, al cărui șut l-a scos în evidență pentru prima dată pe Donnarumma, care a respins în corner.

Apoi, în minutul 26, a venit rândul lui Romelo Lukaku să îl pună din nou la încercare pe Donnarumma, care a respins iar în corner un șut din marginea careului.

După o jumătate de oră de faze frumoase de poartă, Barella a deschis scorul pentru Italia, după o pasă primită de la Verratti (0-1, min. 31).

Cu un minut înainte de finalul reprizei, Lorenzo Insigne a profitat de lipsa de marcaj și a șutat din marginea careului, învingându-l pentru a doua oară în meci pe Thibaut Courtois (0-2, min. 44).

În minutele suplimentare ale reprizei, belgianul Jeremy Doku reușește o depășire în viteză, părtunde în careu, unde Di Lorenzo îl impinge și provoacă lovitura de pedeapsă. VAR-ul confirm și Lukaku îl execute cu sânge rece pe Donnarumma (1-2, min. 45+2).

În partea secundă, continua jocul pe contre, de data aceasta marile ocazii aparținându-le belgienilor. Lukaku este primul care ratează, șutând de la 3-4 metri în spatele unui adversar.

Jeremy Doku a fost și el la câțiva centimetri de egalare, șutul său din marginea careului trecând foarte puțin peste transversală.

Belgienii au încheiat meciul în jumătatea italiană, cu Thibaut Courtois în careu la ultimul corner, însă fără succes, legendara experiență defensivă a fotbaliștilor din „cizmă” aducându-le calificarea, cu 2-1, în semifinala, în care vor întâlni Spania, la Londra, pe Wembley.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ana Blandiana a lucrat pe șantier, ca ucenic de zidar

Cunoscuta poetă Ana Blandiana a rememorat câteva momente complicate din biografia ei, mărturisind și că, într-o anumită perioadă, a lucrat pe șantier, ca ucenic...

România va avea un nou stadion ultramodern! Primarul a anunțat începerea studiului de fezabilitate

Finalista Cupei României, Oțelul Galați, va avea un stadion nou. Anunțul a fost făcut de primarul oraşului, Ionuţ Pecheanu, care a anunțat începerea studiului...

UNSAR: 8 din 10 şoferi vor să ştie cât a fost valoarea despăgubirii achitate

Opt din zece şoferi (81%) şi-ar dori ca, în cazul în care suferă pagube în accidente rutiere şi sunt despăgubiţi de poliţa RCA a...
Ultima oră
Pe aceeași temă