10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportFotbalMeci frumos în finala Ligii Națiunilor. Franța este câștigătoarea în fața Spaniei

Meci frumos în finala Ligii Națiunilor. Franța este câștigătoarea în fața Spaniei

Franța a câștigat ediția a doua în Liga Națiunilor, după ce a învins Spania cu 2-1, la capătul unui meci care a demarat greu, dar s-a încheiat superb, cu portarul Unai Simon în careul advers.
Și cu un Hugi Lloris imperial. Atacul campioanei mondiale a fost însă cel care a strălucit în acest joc și și-a pus practic amprenta pe această finală.
În prima repriză, cele două formații au fost destul de prudente, iar ocazii nu prea au existat. Pe spațiul porții a fost expediat un singur șut, de Spania.
Furia Roja a avut minge aproape tot timpul, s-a jucat așa cum a vrut Luis Enrique, dar fără a pune în real pericol poarta lui Hugo Lloris.
După 45 de minute, posesia a fost destul de elocventă, 64-36%. Spania a contat până aproape de careul Franței, dar campioana mondială en-titre s-a închis destul de bine.

Formația lui Didier Deschamps a sperat că poate da lovitura pe un contraatac, dar Franța a avut prea puțin mingea, a suferit la construcție, iar în terenul Spaniei a fost și mai puțin periculoasă.

După pauză s-au înăsprit duelurile la minge, jocul a avut mai mult nerv, drept dovadă că Franța a văzut două cartonașe galbene în primele 10 minute, prin Pogba și Kounde.
Partida s-a aprins însă cu adevărat după minutul 60! Theo Hernandez a avut prima mare ocazie a jocului, trimițând mingea în transversală. La faza imediat următoare (min. 64), campioana mondială a făcut prima eroare în defensivă. Upamecano a avut o ezitare, iar Oyarzabal a profitat din plin, a pătruns în careu și l-a executat pe Lloris (Spania – Franța, 1-0).

Replica francezilor nu s-a lăsat foarte mult așteptată. Mai exact, 2 minute. Un atac dus rapid de vedetele lui Deschamps s-a încheiat cu un șut fabulos a lui Karim Benzema din colțul careului mare, direct în vinclul lui Unai Simon.

Golul atacantului de la Real Madrid i-a dat aripi Franței, care și-a înmulțit aparițiile în preajma careului advers, dar și ocaziile. Totodată, a urcat la 40% posesie.
Schimbarea de atitudine i-a adus Franței și golul doi. Kylian Mbappe nu a strălucit, dar a fost briliant în minutul 81, când a plecat de la limita offside-ului și nu i-a dat nicio speranță portarului Spaniei. Pe final, ambele naționale au mai avut șanse foarte bune de a înscris, dar tabela nu a mai suferit modificări.

După ce s-a calificat în finală cu o răsturnare de situație în fața Belgiei, de la 0-2, la 3-2, campioana mondială a învins și Spania în aceeași manieră. Iar revenirea din seara trecută i-a adus și trofeul în Liga Națiunilor, câștigat în premieră, după ce în prima ediție a triumfat Portugalia, conform eurosport.ro.
Spania: Unai Simon; Cesar Azpilicueta, Eric Garcia, Aymeric Laporte, Marcos Alonso; Gavi (Koke 75), Sergio Busquets, Rodri (Pablo Fornals 84); Ferran Torres (Mikel Merino 84), Mikel Oyarzabal, Pablo Sarabia (Yeremi Pino 61).
Franța: Hugo Lloris; Jules Kounde, Raphael Varane (Dayot Upamecano 43), Presnel Kimpembe; Benjamin Pavard (Leo Dubois 79), Paul Pogba, Aurelien Tchouameni, Theo Hernandez; Antoine Griezmann (Jordan Veretout 92), Karim Benzema, Kylian Mbappe.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă