5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportMeci de totul sau nimic pentru CFR Cluj

Meci de totul sau nimic pentru CFR Cluj

Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca găzduiește în această seară, de la ora 19:55, ultimul meci din faza grupelor Europa League. Dacă pentru formația scoțiană partida nu are nicio miză, Celtic fiind deja calificată de pe prima poziție, echipa lui Dan Petrescu evoluează cu o presiune enormă. Pentru a-și asigura biletele de accedere în primăvara europeană, clujenii au nevoie de cel puțin un punct.

Un ajutor important ar putea veni chiar din partea antrenorului lui Celtic Glasgow, Neil Lennon, care a declarat că va menaja câţiva fotbalişti la meciul din această seară. „Sunt fotbalişti care vor să beneficieze de timp de joc, unii vor avea nevoie de asta, iar pentru câţiva este ocazia să fie menajaţi. Pentru unii va fi bine să fie menajaţi, fiindcă au disputat multe meciuri, inclusiv ale echipelor naţionale şi nu trebuie să risc să se accidenteze”, a spus Lennon.

În cealaltă partidă a grupei, Lazio, rivala CFR-ului la calificare, se deplasează la Rennes, unde este „condamnată” să bată, pentru a mai spera. CFR poate merge în șaisprezecimile Europa League și cu o înfrângere, condiția fiind ca formația pregătită de Simone Inzaghi să se împiedice în Franța.

Chiar dacă o va califica pe CFR în primăvara europeană, Dan Petrescu ar putea părăsi clubul din Gruia în această iarnă. În ultimile zile, a apărut informaţia că Astana, echipă pe care clujenii au eliminat-o în preliminariile Ligii, îl dorește cu insistență pe „Bursuc”. De asemenea, pentru serviciile antrenorului de 51 de ani se mai interesează și câteva cluburi din China și Rusia, acolo unde Petrescu a mai activat în trecut.

CFR Cluj şi Celtic s-au mai întâlnit în acest sezon de trei ori. În preliminariile Champions League ardelenii i-au eliminat pe scoțieni, după un egal în Gruia (1-1) și o victorie de senzație la Glasgow (4-3). În partida tur din Europa League, formația lui Petrescu s-a văzut învinsă pe Celtic Park, scor 0-2.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă