12.2 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

Meci de titlu… sau nimic în Bănie

Cel mai atipic sezon al Ligii 1 își poate desemna campioana în această seară, la finalul partidei dintre Universitatea Craiova și CFR Cluj. Oricare dintre cele două formații învinge își acontează titlul, în timp ce un egal prelungește suspansul.

Ardelenii pot obţine al treilea titlu consecutiv, în timp ce pentru formația pregătită de Cristiano Bergodi acesta ar fi primul campionat câștigat după o secetă de 29 de ani. În 1991, cu Sorin Cârțu pe banca tehnică, Universitatea reușea eventul cupă-campionat.

Totuși, soarta titlului ar putea să fie decisă de meciul Astra Giurgiu – Universitatea Craiova, care nu s-a putut disputa din cauza mai multor cazuri de infectare cu coronavirus din echipa giurgiuveană. Condiția este simplă: meciul din această seară să se încheie la egalitate.

Având în vedere că astăzi, 3 august, până la orele 23:59, Liga trebuie să transmită către UEFA lista echipelor care ne vor reprezenta în viitorul sezon al cupelor europene, varianta egalului este una de coșmar.

LPF a trimis o solicitare către forul fotbalistic european în care întreabă cum trebuie să se procedeze cu meciul Astra – Craiova, care ar putea fi decisiv în desemnarea campioanei. Acest lucru a fost confirmat de secretarul general al LPF, Justin Ștefan: „Am făcut o solicitare la UEFA să vedem dacă, în cazul în care acest meci nu va influenţa clasamentul final, ar putea să se dispute şi după 3 august. Aşteptăm răspuns, am prezentat o argumentație juridică solidă”.

Chiar dacă în acest moment are cinci jucători infectați cu COVID-19, Astra pledează pentru ca meciul să se joace după data de 3 august. „Căutam soluții să se dispute jocul pe teren, în primul rand pentru acuratețea rezultatului sportiv și în al doilea rând, pentru a nu periclita relația comercială pe care Liga o are cu privire la drepturile TV”, a declarat avocatul formației giurgiuvene.

O decizie în privința meciului restant urmează să se ia astăzi, în cadrul ședinței Comitetului Executiv, și va fi comunicată până la ora începerii partidei de la Craiova. Cel mai probabil, oficialii LPF vor hotărî ca Astra să piardă la „masa verde”, dacă jocul din Bănie se va încheia cu scor egal. În acest caz, titlul s-ar putea decide la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne.

Ultima oră
Pe aceeași temă