27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportMeci de INFARCT pe Celtic Park! CFR a răpus colosul scoțian. CA-LI-FI-CA-RE!

Meci de INFARCT pe Celtic Park! CFR a răpus colosul scoțian. CA-LI-FI-CA-RE!

După 1-1 la Cluj, campioana României a făcut un meci memorabil, smulgând o victorie nesperată într-un final dramatic şi şi-a asigurat astfel cel puţin prezenţa în grupele Europa League după un meci cu un ritm sufocant.

CFR a găsit puterea să revină de la 1-2 şi 2-3 pe Celtic Park şi a scris istorie în faţa unei echipe de tradiţie.

Ciprian Deac (27), Billel Omrani (74 – penalty, 80) şi George Ţucudean (90+7) au marcat pentru echipa ardeleană, în timp ce pentru campioana Scoţiei au înscris James Forrest (51), Odsonne Edouard (61) şi Ryan Christie (76).

În prima repriză, CFR a făcut un meci tactic aproape perfect, controlând jocul în faţa unei echipe care nu a dorit să rişte la adăpostul oferit de egalul din prima manşă.

Echipa antrenată de Dan Petrescu a avut prima ocazie a partidei, când Camora (5) a şutat cu dreptul, dar Bain a prins. O fază controversată s-a consumat în min. 8, când Deac a trimis mingea pe lângă poartă, fiind faultat de McGregor în careu, dar arbitrul nu a dictat penalty-ul cuvenit.

Celtic a fost mai incisivă după un început mai slab, dar Edouard (9) a fost blocat de Burcă în momentul şutului, şutul lui Christie (16) a fost deviat în corner, iar Johnston (26) a tras pe lângă ţintă.

CFR a deschis scorul în min. 27, prin Deac, care a reluat superb cu capul centrarea lui Omrani.

Clujenii au mai avut o oportunitate în min. 30, când Bain a fost nevoit să respingă cu piciorul lovitura liberă a lui Djokovic.

Celtic a presat mai mult pe finalul primei reprize, iar Edouard (34) a reluat peste poartă din 6 metri, după care şutul lui Forrest (38) s-a dus pe lângă poartă.

Începutul reprizei secunde a fost sinonim cu un forcing al scoţienilor, Susic (47) respingând din faţa porţii mingea trimisă de Ajer, după care Arlauskis (48) a deturnat mingea expediată cu capul de Simunovic.

Celtic a reuşit egalarea în min. 51, prin Forrest, rămas singur cu portarul, după o contră a lui Johnston.

CFR a avut o singură situaţie notabilă în această perioadă grea, Bain respingând şutul-centrare al lui Omrani (52).

Campioana Scoţiei a fost periculoasă prin francezul Edouard (54), dar acesta a reluat alături din 6 metri. Vârful din Hexagon nu a mai greşit în min. 61, marcând simplu după ce Burcă şi Luis Aurelio s-au încurcat reciproc în careu.

Celtic se putea desprinde, dar Christie (63) a şutat pe lângă din marginea careului, iar Arlauskis (70) a respins salvator şutul lui Forrest.

Echipa din Gruia a reuşit egalarea, 2-2, în min. 74, prin Omrani, după un penalty făcut cadou de Brown, care a comis henţ în propriul careu.

Bucuria ardelenilor a fost stinsă repede de golul marcat simplu de Christie (76), din pasa lui Edouard.

Meciul s-a jucat pe contre pe finalul său, iar Omrani a reuşit o nouă egalare, 3-3, cu un şut din unghi (80), după o minge respinsă de Bain la şutul lui Păun.

Celtic s-a aruncat în atac, dar Griffiths (86) a trimis cu capul pe lângă poartă, McGregor nu a nimerit nici el ţinta (90+1), Arlauskis a respins şutul din unghi al lui Forrest (90+2), pentru ca Ţucudean a dat lovitura în ultimele secunde ale jocului, după o pasă a lui Păun, care s surprins apărarea scoţiană (90+7).

Pentru echipa lui Dan Petrescu urmează dubla decisivă, împotriva Slaviei Praga, formație la care sunt legitimați românii Alexandru Băluță și Nicolae Stanciu.

Cele mai citite

Vești bune despre economie. S&P reconfirmă ratingul suveran al României și perspectiva stabilă

Agenţia de rating S&P a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung...

TOP 5 abilităţi esenţiale care te vor propulsa în carieră

Indiferent de traseul pe care-l alegi în carieră, vei avea nevoie de mai mult decât cunoştinţe specifice pentru a avansa. Soft skills sau abilităţile...

Echipamente agricole esențiale pentru o fermă

Echipamentele agricole sunt indispensabile pentru o activitate prosperă. Acestea sunt necesare pentru optimizarea proceselor, precum și pentru obținerea unor producții de calitate, indiferent că...
Ultima oră
Pe aceeași temă