38.4 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSportMark Gitenstein discută cu Cristian Diaconescu la ambasada SUA

Mark Gitenstein discută cu Cristian Diaconescu la ambasada SUA

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, are o întâlnire, vineri, la ora transmiterii acestei ştiri, cu consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, tema discuţiilor fiind legată de actuala situaţie politică, relatează Mediafax.

Potrivit unor surse oficiale, întâlnirea are loc la ambasada SUA, începând de la ora 11.

Tema discuţiilor o constituie situaţia politică actuală, potrivit unor surse oficiale.

Contactată de MEDIAFAX, Ambasada SUA de la Bucureşti nu a făcut nicio precizare referitoare la programul ambasadorului.

Marţi, la Palatul Cotroceni a avut loc procedura de predare-primire a mandatului între preşedintele suspendat şi preşedintele interimar. Tot marţi, Gitenstein a fost primit de către preşedintele interimar, Crin Antonescu.

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, marţi, la Cotroceni, despre întâlnirea din cursul dimineţii cu ambasadorul SUA la Bucureşti, că Mark Gitenstein nu s-a speriat, precum alţi oficiali europeni şi a înţeles că nu este vorba despre o lovitură de stat în România.

Preşedintele intrimar nu a dorit să dea multe detalii privind discuţiile cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, arătând că nu este vorba de ceva secret sau special, ci despre o întâlnire „într-un regim informal”.

Ulterior, ambasadorul Gitenstein a declarat că este inacceptabilă desfăşurarea referendumului din 29 iulie după o legislaţie care nu este în concordanţă cu Constituţia, deoarece acest lucru ar provoca „intenţionat o criză constituţională foarte periculoasă”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă