4.1 C
București
marți, 7 decembrie 2021
AcasăSportMarius Ursu, numit de Ponta la şefia ANCPI, la trei luni după...

Marius Ursu, numit de Ponta la şefia ANCPI, la trei luni după ce acesta a demisionat

Premierul Victor Ponta l-a numit din nou director general la Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) pe Marius Ursu, la doar trei luni după ce acesta a demisionat de la conducerea aceleiaşi instituţii.

În decizia premierului prin care Marius Ursu este reinstalat la şefia ANCPI se arată că numirea este efectuată la propunerea vicepremierului Liviu Dragnea.

Pe 24 martie, Marius Ursu a demisionat de la ANCPI, post pe care îl ocupa de doi ani, iar Ponta a semnat decizia de revocare, la cerere, pe 27 martie.

Atribuţiile de conducere a instituţiei au fost preluate temporar de către directorul general adjunct, Marcel Grigore.

Anterior, Ursu a condus Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Timiş, având sprijinul PSD.

Ursu a demisionat de la ANCPI la doar trei zile după ce în Monitorul Oficial a fost publicată ordonanţa de urgenţă privind reorganizarea noului Guvern, care prevede, printre altele, că Autoritatea Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară trece din coordonarea secretarului general al Guvernului în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, condus în prezent de Liviu Dragnea.

Actul normativ mai prevede că membrii CA şi directorul general sunt numiţi şi revocaţi din funcţie prin decizie a premierului, la propunerea ministrului Dezvoltării.

În luna mai 2012, în prima şedină a Guvernului USL, Inspectoratul de stat în Construcţii şi Oficiul pentru Cadastru au fost transferate din gestionarea Ministerului Dezvoltării, condus până atunci de Elena Udrea (din partea PDL) în subordinea Executivului, premierul Victor Ponta afirmând atunci că cele două structuri au fost trecute anterior la minister "mai mult pe criterii personale" decât funcţionale.

Cele mai citite

Noi restricții de sărbători. Program de Crăciun și Revelion

Noi restricții de sărbători. Rata de infectare în țara noastră este tot mai mică, așa că autoritățile au decis să relaxeze măsurile de Crăciun...

Liderii coaliției merg la Iohannis după tensiunile recente

Liderii coaliției sunt marți seară cu președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Întâlnirea a început de la ora 18.30. Este prima discuție între șeful statului...

Adevărul despre prețul gazelor. Ce spune ministrul energiei

Prețul gazelor naturale este o speculație a Rusiei spune ministrul energiei, în contextul în care tot mai multe companii de la noi, dar și...
Ultima oră
Pe aceeași temă