Marius Copil s-a calificat în turul doi al turneului de tenis de la Miami

Tenismenul Marius Copil, locul 84 ATP, a câştigat vineri meciul cu sportivul kazah Mihail Kukuşkin (poziţia 83 ATP), scor 7-6 (2), 6-4, în prima rundă a turneului de la Miami.

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

23.03.2018 - 07:01

Partida a durat o oră şi 34 de minute. Românul a reuşit 11 aşi şi a comis două duble greşeli, cedând o singură dată serviciul. Copil a făcut câte un break în fiecare set şi a revenit de la scorul de 5-3 pentru Kukuşkin în primul set.

Marius Copil, în vârstă de 27 de ani, ajunge pentru prima dată în cariera în turul doi al acestei competiţii. Următorul său adversar este rusul Karen Hacianov (21 de ani, locul 41 ATP), care a beneficiat de un tur liber întrucât este cap de serie numărul 32.

Va fi prima întâlnire directă dintre Copil şi Hacianov. Rusul nu a trecut niciodată de primul tur al turneului de la Miami, dar are un început de sezon bun: trofeu la Marsilia (ATP 250), pe suprafaţă dură în sală, şi două sferturi de finală, la Auckland (suprafaţă dură) şi Montpellier (suprafaţă dură în sală).

Cea mai bună performanţă a lui Marius Copil în acest sezon este finala de la Sofia, pe suprafaţă dură în sală, unde a fost învins de bosniacul Mirza Basici. Pentru calificarea în turul secund al Masters-ului de la Miami, tenismenul arădean şi-a asigurat 25 de puncte în clasamentul ATP şi 25.465 de dolari.

Comentarii