6.2 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeSportMarian Vanghelie, candidatul USL pentru sectorul 5. Vezi cu cine mai defilează...

Marian Vanghelie, candidatul USL pentru sectorul 5. Vezi cu cine mai defilează opoziţia la Capitală

Marian Vanghelie ar putea rămâne şef peste sectorul 5 şi după 2012. Primarul “care este” va fi susţinut de USL pentru un nou mandat, au declarat lideri ai PSD pentru romanialibera.ro.

Astfel, după ce Victor Ponta l-a îndepărtat de la şefia PSD Bucureşti, dar sondajele au arătat că e preferat de locuitorii sectorului 5, Vanghelie este candidatul desemnat de USL pentru un nou mandat de primar. Al treilea.

“Nu mai intră în discuţie alte candidaturi”, a confirmat Radu Moldovan, purtătorul de cuvânt al PSD, pentru romanialibera.ro.

De altfel, USL va păstra pe poziţii toţi primarii pe care îi are în acest moment în sectoare. Andrei Chiliman va fi candidatul pentru un nou mandat la sectorul 1, iar Cristian Popescu Piedone, va intra în cursa pentru sectorul 4 şi în 2012.

Astfel, PNL, PSD şi PC rămân să decidă candidaţii doar pentru sectoarele 2, 3 şi 6. Pentru asta, USL face deja sondaje de opinie. “Urma ca în această perioadă să se efectueze sondaje iar apoi la nivelul USL să existe discuţii pentru cele trei sectoare”, a arătat Moldovan.

Acesta a explicat că, potrivit protocolului USL, trei primării revin candidaţilor PSD, iar trei, oamenilor de la PNL şi PC. Cum PNL şi PC au deja doi candidaţi desemnaţi, primarii în funcţie din sectorul 1, respectiv sectorul 4, liberalii şi conservatorii urmează să mai desemneze un singur candidat în Bucureşti. Cel mai probabil, acesta va fi candidatul pentru sectorul 2, unde favorit ar fi liderul organizaţiei PNL Dan Cristian Popescu. În acelaşi timp, pe tuşă s-ar încălzi şi conservatorul Bogdan Diaconu, vicepreşedintele organizaţiei sector 2.

PSD, care îl scoate la înaintare doar pe Vanghelie, urmează să mai numească în următoarele săptămâni candidaţi în alte două sectoare, cel mai probabil 3 şi 6.

Dacă pentru sectorul 6 s-a vehiculat deja numele senatorului PSD Gabriel Mutu ca posibil candidat, pentru sectorul 3 PSD nu a anunţat niciun nume. “Nu ştiu să vă spun acum un nume. Vom vedea ce arată sondajele. Dar avem şanse să câştigăm, mai ales că în ultimii ani ne-am apropiat foarte mult de procentele lui Liviu Negoiţă”, a declarat Nicolae Mărăşescu, liderul organizaţiei PSD sector 3.

Lipsă de candidaţi la sectoarele 3 şi 6

Lupta electorală din capitală se anunţă dificilă atât pentru actuala opoziţie, cât şi pentru reprezentanţii puterii. De pildă, la sectorul 1, unde Chiliman este situat în vârful sondajelor, este de aşteptat ca PDL să intre în bătălie cu un candidat puternic.

La sectorul 2, actuala putere va ieşi la înaintare cu progresistul Neculai Onţanu, favorit în sondaje. Democrat-liberalii s-ar putea afla în dificultate în sectorul 3 şi 6. Dacă până acum cele două primării au fost câştigate fără probleme de Liviu Negoiţă, respectiv Cristian Poteraş, pentru 2012 PDL ar putea fi nevoit să caute alţi candidaţi.

Asta după ce Liviu Negoiţă şi-a anunţat intenţia de a se retrage definitiv din politică. “Am luat hotărîrea să mă retrag din politică. După încheierea mandatului voi activa în sectorul privat, probabil în avocatură”, a declarat primarul pentru blogul lui Stelian Tănase. 

La rândul său, Cristian Poteraş, ieşit din graţiile PDL, ar putea să nu mai candideze. Din martie 2011 când DNA l-a trimis în judecată pentru abuz în serviciu, mai mulţi lideri ai PDL, inclusiv Elena Udrea a cerut ca partidul să fie mai dur cu membrii care au probleme cu legea. De altfel, deputatul Dănuţ Liga i-a cerut demisia lui Poteraş de la conducerea organizaţiei din sectorul 6. 

Până acum, PDL a evitat să discute despre candidaţii pregătiţi pentru Bucureşti sau pentru judeţele din ţară. Democrat-liberalii discută abia în această perioadă despre persoanele care ar putea intra în cursa electorală în 2012. 

 

Cele mai citite

Cel mai important obiectiv de infrastructură rutieră din Capitală se apropie de final. Pasajul Europa Unită din Sectorul 4 devine un ”bulevard” verde!

Se numără zilele până când vom circula pe cel mai nou pasaj rutier suprateran din Capitală. Cu o lungime de aproximativ 700 de metri,...

Bojdeuca lui Ion Creangă – replica Academiei Române la spusele lui Alexe, președintele CJ Iași

Scandalul modernizării Bojdeucii lui Ion Creangă este departe să se fi încheiat. Academia Română i-a transmis o scrisoare deschisă președintelui CJ Iași, Costel Alexe. Membrii...

Reporter ciuciulete, în umbra celui mai frumos Brad din Europa

După ce site-ul “European Best Destinations,” afiliat Comisiei Europene, a declarat Bradul de Crăciun din Craiova "cel mai frumos din Europa," am plecat la...
Ultima oră
Pe aceeași temă