18 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021

Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei se va disputa cu porțile închise

Cursa de la Hungaroring este programată pentru 2 august, dar Ungaria a anunţat că evenimentele publice cu peste 500 de participanţi nu se pot desfăşura până pe 15 august.

Formula 1 a anunţat, luni, într-un comunicat că preşedintele director general Chase Carey „vizează” un debut de sezon în Austria pe 5 iulie, probabil „fără spectatori”, după ce primul Grand Prix, anulat in extremis din cauza pandemiei de coronavirus, trebuia să aibă loc în Australia la jumătatea lunii martie.

Ministrul austriac al Sănătăţii, Rudolf Anschober, afirma însă că organizatorii Marelui Premiu de Formula 1 al Austriei trebuie să vină cu un plan concret şi viabil privind asigurarea protecţiei tuturor celor implicaţi în eveniment dacă doresc ca această competiţie să aibă loc.

”Noi vom permite ca acest eveniment să se desfăşoare, dar în condiţii stricte, riguroase şi fără o prezenţă numeroasă a publicului”, spunea Anschober.

El a arătat că Executivul de la Viena şi-a făcut datoria de a informa echipele participante în legătură cu condiţiile impuse, în special sosirile şi plecările acestora pe şi de pe teritoriul austriac, restul obligaţiilor revenind organizatorilor.

Ultima oră
Pe aceeași temă