13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportMarele Premiu de Formula 1 al Franței a fost anulat

Marele Premiu de Formula 1 al Franței a fost anulat

După ce preşedintele francez Emmanuel Macron a interzis, săptămâna trecută, desfăşurarea marilor evenimente sportive cel puţin până la jumătatea lunii iulie, şansele ca Grand Prix-ul din Hexagon să se mai poată desfăşura la data prevăzută erau minime.

“Ca urmare a declaraţiilor preşedintelui Republicii referitoare la interzicerea marilor evenimente până la jumătatea lunii iunie minimum şi menţinerea închiderii spaţiului Schengen până la noi ordine, precum şi a recentelor decizii anunţate de guvernul francez pentru a lupta împotriva propagării virusului Covid-19, GIP Grand Prix de France – Le Castellet ia act de imposibilitatea menţinerii Marelui Premiu al Franţei”, se precizează într-un comunicat al organizatorilor cursei.

Următoarea cursă din calendarul Campionatului Mondial de Formula 1 care nu a fost anulată sau reprogramată este Marele Premiu al Austriei, prevăzut pe 5 iulie. Susţinută de concernul Red Bull, etapa austriacă lucrează la posibilitatea de a găzdui două curse cu porţie închise, în prima săptămână a lunii iulie, adaugă L’Equipe.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă