12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSport„Marele Circ” revine în acest weekend

„Marele Circ” revine în acest weekend

Cu toate că inițial era programat să înceapă pe pământ australian, la Melbourne, sezonul competițional 2020 al Campionatului Mondial de Formula 1 debutează pe 5 iulie, pe circuitul de la Spielberg. Pentru moment, calendarul revizuit de organizatori cuprinde doar 8 curse, față de 22, câte ar fi trebuit să aibă loc în acest an. Toate evenimentele se vor desfășura în Europa, la Spielberg (2 curse), Budapesta, Silverstone (2 curse), Barcelona, Spa- Francorchamps și Monza. În funcție de evoluția pandemiei de coronavirus, șefii „Marelui Circ” ar putea opta pentru desfășurarea anumitor Mari Premii și dincolo de granițele Bătrânului Continent.

Pentru Lewis Hamilton, campionul mondial în exercițiu, acesta va fi un sezon cu o încărcătură deosebită, întrucât pilotul britanic are șansa de a-l egala pe legedarul Michael Schumacher la numărul de titluri câștigate. Germanul este pilotul cu cele mai multe titluri de campion mondial câştigate în Formula 1, şapte la număr, urmat de Hamilton, cu şase titluri.

De asemenea, britanicul în vârstă de 35 de ani nu este departe de Schumacher nici la capitolul curselor câștigate. Cu 84 de succese, Hamilton este la 7 victorii de recordul germanului, care are 91 de victorii, din 307 starturi. Recordul de 155 podiumuri al lui Schumacher este de asemenea vizat de Hamilton, care mai are nevoie doar de patru curse în care să se claseze în primii trei. De departe, aceasta va fi cea mai simplă misiune a campionului mondial en titre, care în 2019 a luat startul la 21 de curse, ratând doar de patru ori podiumul de premiere.

Chiar dacă acesta este sezonul în care poate deveni noul reper al Formulei 1, Hamilton deplânge situația actuală. Având în vedere că porțile circuitelor vor fi închise pentru spectatori, pilotul de la Mercedes a vorbit despre cât de mult îi va lipsi publicul. „Ne pregătim în cel mai bun mod pentru cel mai dificil sezon pe care Formula 1 l-a cunoscut din cauza vremurilor pe care le traversăm și a schimbărilor cărora trebuie să le facem față. (…) Să treci prin fața unor tribune goale nu e deloc motivant, ne vom simți singuri”, a comentat britanicul.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă