16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportMarea Britanie, calificată în sferturile ATP Cup

Marea Britanie, calificată în sferturile ATP Cup

Meciurile de simplu s-au încheiat cu victoria lui Cameron Norrie asupra lui Alexander Cozbinov şi cu cea a lui Dan Evans asupra lui Radu Albot, ambele meciuri încheindu-se 6-2, 6-2. La dublu, Jamie Murray şi Joe Salisbury au trecut de Albot şi Cozbinov tot cu 6-2, 6-2.

În sferturi de finală, Marea Britanie, condusă de căpitanul Tim Henman, va întâlni joi Australia, ţara gazdă, la Sydney.

Tot în Grupa C, Belgia s-a impus cu 2-1 în faţa Bulgariei după un meci de dublu dramatic, Joran Vliegen şi Sander Gille având câştig de cauză în faţa lui Grigor Dimitrov şi Dimităr Kuzmanov, 3-6, 6-4, 10-7.

Până atunci, Bulgaria a condus cu 1-0 după ce Dimităr Kuzmanov l-a învins uşor, 6-0 6-3, pe căpitanul jucător al Belgiei, Steve Darcis (35 de ani). David Goffin, locul 11 mondial, a egalat situaţia în duelul cu Grigor Dimitrov (20 ATP), încheiat în trei seturi, 4-6, 6-2, 6-2.

Bulgaria a terminat grupa pe locul 3 şi nu mai are nicio şansă de a accede în sferturi.

Din Grupa D, Rusia s-a calificat în sferturi după 3-0 cu Norvegia, artizanii acestui succes fiind Karen Hacianov şi Daniil Medvedev. Hacianov nu a avut emoţii cu Viktor Durasovic, 6-2, 6-1, iar Medvedev a avut o misiune mai grea în faţa lui Casper Ruud, 6-3, 7-6 (8-6).

În Grupa F, Australia, deja calificată, s-a impus cu 3-0 în faţa Greciei. John Millman a dispus de Michail Pervolarakis 4-6, 6-1, 7-6 (7-1), iar Nick Kyrgios a fost mai bun decât Stefanos Tsitsipas într-un duel ce a opus doi dintre cei mai buni tineri jucători, 7-6 (9-7), 6-7 (3-7), 7-6 (7-5).

Rusia, câştigătoarea Grupei D, va întâlni în sferturi învingătoarea Grupei E, probabil Croaţia, ce va primi miercuri replica Argentinei în ultimul meci din grupă.

Canada speră să meargă în sferturi din Grupa F după succesul de marţi, 2-1 cu Germania la Brisbane. Jan-Lennard Struff a adus în avantaj Germania, 6-4, 6-1 cu Felix Auger-Aliassime, iar Denis Shapovalov (14 ATP) a restabilit egalitatea în urma unui 6-2, 6-2 sec contra lui Alexander Zverev (7 ATP) într-una din cele mai aşteptate partide ale zilei. La dublu, Auger-Aliassime şi Shapovalov s-au impus în faţa lui Andreas Mies şi Kevin Krawietz 6-3, 7-6 (7-4).

Italia mai are mici şanse de calificare după victoria cu SUA pe care o conduce cu 2-0, rezultat ce i-a adus locul secund în Grupa D. Stefano Travaglia şi Fabio Fognini au câştigat meciurile de simplu, 7-6 (7/3), 7-6 (7/11) cu Taylor Fritz, respectiv 6-4, 7-6 (7/5) cu John Isner. La dublu, Fognini şi Simone Bolelli îi întâlnesc pe Austin Krajicek şi Rajeev Ram.

Prima ediţie a ATP Cup reuneşte 24 de echipe, repartizate în şase grupe de câte patru, ale căror câştigătoare se califică în sferturile de finală, alături de cele mai bune două formaţii de pe locul secund.

Cele mai citite

Pensionarii primesc cadou de Paști de la Guvern. Vor primi banii în avans

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...

Revolut anticipează o creștere cu 40% a numărului angajaților, în 2024, și ajunge la 10.000 de salariați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de clienți retail la nivel global, a ajuns la 10.000 de angajați în toată lumea, iar...

Rusia susține că va avea “ținte legitime” în Polonia, dacă această țară va găzdui arme nucleare americane

"Instalațiile relevante" din Polonia vor deveni "ținte legitime" pentru Rusia, dacă această țară va primi pe teritoriul ei arme nucleare ale Statelor Unite. Acest avertisment...
Ultima oră
Pe aceeași temă