15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportMarco van Basten, sancționat de Fox Sports pentru salutul nazist

Marco van Basten, sancționat de Fox Sports pentru salutul nazist

Fostul atacant, în prezent comentator de televiziune, şi-a cerut rapid scuze după ce a pronunţat cuvintele “Sieg Heil”, pentru a ironiza felul în care vorbea germana unul dintre colegii săi.

“Cu o glumă proastă într-un moment nepotrivit”, Marco van Basten “a făcut o greşeală sâmbătă”, a declarat Fox Sports într-un comunicat publicat luni.

“Ceea ce s-a întâmplat este stupid şi nepotrivit şi Fox Sports se distanţează de ceea ce s-a spus”, a continuat canalul, care a “decis să se lipsească în această săptămână de serviciile lui Marco van Basten ca analist”.

Banii pe care fostul fotbalist ar fi trebuit să-i primească pentru prezenţa sa la o emisiune săptămânală dedicată Eredivisie vor fi viraţi Institutului Olandez pentru Documentarea Războiului (NIOD), “pentru a promova cunoaşterea istoriei celui de-Al Doilea Război Mondial”, a indicat canalul.

Fostul câştigător al Balonului de Aur va reveni la televiziune pe 7 decembrie.

Când un reporter al Fox Sports, Hans Kraay, a ieşit din emisie după ce l-a intervievat pe antrenorul german Frank Wormuth la pauza meciului Ajax Amsterdam – Heracles Almelo (4-1), Van Basten, care nu apărea pe ecran în acel moment, a spus: “Nu-i grozav, Sieg Heil”.

“N-am avut intenţia să şochez. Am vrut doar să-i explic germana lui Hans”, a spus fostul atacant, vizibil plin de căinţă, după scandalul provocat de cuvintele sale. Fox Sports a ţinut de asemenea sâmbătă să-şi ceară scuze.

Gafa lui Van Basten a picat cu atât mai prost cu cât cluburile olandeze au iniţiat recent o serie de măsuri pentru combaterea rasismului. În weekendul precedent, scandări rasiste au dus la oprirea temporară a unui meci din divizia a doua a campionatului Olandei.

Cele mai citite

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă