Marc Marquez a câştigat GP-ul Germaniei

Spaniolul Marc Marquez (Repsol Honda) a câştigat Marele Premiu al Germaniei la MotoGP, a noua etapă a Campionatului Mondial de motociclism viteză, pe Sachsenring, la Hohenstein-Ernstthal.

Share

Rl online 0 comentarii

07.07.2019 - 17:35

Cursa a fost cât se poate de previzibilă. În ciuda unui start uşor ratat, Marquez a intrat primul în virajul 1 de pe Sachsenring şi a controlat cursa până la finalul ei, fără să fie deranjat de piloţii din spate. Singurul care părea, în primă fază, că îi poate pune probleme a fost Alex Rins. Însă pilotul Suzuki a făcut o greşeală neforţată la mijlocul cursei şi a fost nevoit să abandoneze. Astfel, locul doi a rămas bătăliei dintre Maverick Vinales şi Cal Crutchlow, una adjudecată de spaniol după ce britanicul a părut incapabil să găsească punctul unei depăşiri până pe final.

Un alt punct de interes a fost lupta pentru locul 4. Limitarea daunelor a mers destul de bine pentru Andrea Dovizioso. Rival pentru Marquez în lupta pentru titlu, Dovi a reuşit doar un loc 5 după ce a fost depăşit, în ultimul tur, de Petrucci, colegul său de la Ducati. Pentru Valentino Rossi a fost o nouă cursă modestă. Plecat de pe locul 11 în grilă, ”Il Dottore” a încheiat pe poziţia a opta.

Marquez conduce în clasamentul general, cu 185 de puncte, 58 mai multe decât Andrea Dovizioso (Ducati), ocupantul locului doi.

Etapa a zecea, Marele Premiu al Cehiei, va avea loc în 4 august, la Brno.

Comentarii