18.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSportManchester City contestă la TAS excluderea din cupele europene

Manchester City contestă la TAS excluderea din cupele europene

Audierea se desfăşoară la distanţă, prin videoconferinţă, cu participarea avocaţilor clubului din Premier League şi ai Uniunii europene de fotbal (UEFA), urmând să se încheie miercuri seara.

Prin acest apel, Manchester City contestă decizia Camerei de judecată a Comisiei de control financiar al cluburilor (ICFC), din data de 14 februarie 2020.

“Audierea a debutat bine, iar videoconferinţa a funcţionat bine”, a declarat Matthieu Reeb, secretarul general al TAS, cu sediul la Lausanne.

Comisia de control financiar din cadrul forului european a decisă o excludă pe campioana Angliei en titre pentru următoarele două sezoane ale cupelor continentale, sancţiunea fiind însoţită de o amendă în valoare de 30 milioane euro.

Matthieu Reeb a precizat că “decizia în acest caz ar putea fi anunţată în cursul lunii iulie”. Dacă aceasta va fi defavorabilă englezilor, City va mai avea la dispoziţie o ultimă cale de atac, la Tribunalul federal elveţian, care are sediul tot la Lausanne.

Manchester City a fost sancţionată pentru că ar fi supraevaluat veniturile provenind din contractele de sponsorizare, în perioada 2012-2016.

Pierderile financiare pe care City englez le-ar suferi în cazul absenţei sale de pe scena europeană ar depăşi uşor 100 milioane euro pe an şi ar avea, cu siguranţă, consecinţe asupra întregului club, în condiţiile în care Liga Campionilor reprezintă cea mai bună oportunitate de expunere pentru proprietarii din Emiratele Arabe Unite ai grupării engleze.

Cele mai citite

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...

Clotilde Armand vrea blocuri pe spațiile verzi de lângă Lacul Băneasa. Nicușor Dan închide ochii la PUZ-ul fostei colege de partid

Informații despre un plan urbanistic zonal (PUZ) dat de Primăria Sectorului 1, prin care se aprobă construirea de blocuri pe un spațiu verede, în...

Pe timp de război, cresc acțiunile firmelor producătoare de armament

Acțiunile unor mari companii care produc echipamente militare au crescut semnificativ, în contextul războiului din Ucraina și, mai nou, al războiului din Orientul Mijlociu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă