21.2 C
București
vineri, 9 iunie 2023
AcasăSportMai multe lucrări realizate în siturile UNESCO din Bucovina vor fi expuse...

Mai multe lucrări realizate în siturile UNESCO din Bucovina vor fi expuse la ICR Paris

Lucrările realizate în siturile UNESCO din Bucovina vor fi expuse, în premieră, la sediul Institutului Cultural Român (ICR) de la Paris, de 42 de artiști din peste 10 țări, potrivit unui comunicat de presă remis de Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO "Nicolae Bălcescu"

Cele 42 de tablouri, însoțite de un catalog care conține toate lucrările, sunt prezentate la Conferința Generală UNESCO de la Paris, care a început zilele acestea.

Conducerea ICR a decis să sprijine demersul și să aloce un spațiu expozițional, pe data de 2 noiembrie, la sediul din Paris, pentru a expune aceste lucrări care prezintă patrimoniul românesc.

Invitați speciali la eveniment vor fi reprezentanții Institutului Mondial pentru Patrimoniu UNESCO și partenerii comisiilor naționale UNESCO implicate în proiect, prezentarea urmând a fi făcută de secretarul general al Comisiei Naționale pentru UNESCO din Andorra, Jean-Michel Armengol, ca și de inițiatoarele proiectului — directorul general al Centrului European Cultural și de Tineret pentru UNESCO "Nicolae Bălcescu" din București, Alexandra Dobre, și Nicoleta Zagura — expert UNESCO.

Proiectul "Culorile Bucovinei" a luat naștere în anul 2009 cu scopul de a sprijini introducerea Mănăstirii Sucevița în lista obiectivelor patrimoniului mondial UNESCO, proiect desfășurat sub egida Centrului European Cultural și de Tineret pentru UNESCO "Nicolae Bălcescu".

Cele mai citite

Marcel Boloș promite: „În 2027 vom avea spitale noi în orice colţ al ţării”

Ministrul Investiţiilor şi proiectelor Europene, Marcel Boloş, spune că transformarea sistemului de sănătate românesc se produce lent, discontinuu şi fragmentat, iar asta ne pune...

Victimele infracţiunilor vor putea solicita vouchere în limita a cinci salarii de bază

Victimele infracţiunilor vor putea solicita un avans din compensaţia financiară sub formă de vouchere, pentru acoperirea nevoilor urgente, în limita unei sume echivalente cu...

Ce presupune organizarea unei nunți

Organizarea unei nunți poate fi o adevărată provocare, dar cu informațiile potrivite și planificarea corectă, acest proces poate deveni o experiență plăcută și memorabilă!...
Ultima oră
Pe aceeași temă