17.5 C
București
luni, 20 septembrie 2021

Mai multe controale antidoping, în Liga I

Oficialul LPF a precizat că grupările din Liga I vor aloca anumite sume de bani pentru prevenţie.

„Din ceea ce am discutat cu preşedintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping, Cristian Balaj, urmează ca agenţia să suporte un număr mai mare de controale din bugetul propriu pentru fotbalişti, urmând ca noi să discutăm cu cluburile, să vedem ce sume sunt dispuse să aloce pentru acest lucru. Dar ne dorim ca aceste sume să meargă în zona de prevenţie, mai ales pentru centrele de copii şi juniori, pentru că de acolo începe construcţia”, a declarat Justin Ştefan.

Întrebat dacă i se pare că numărul de 17 controale efectuate în 2018 este unul mic, Ştefan a spus: „Eu cred că e nevoie de controale şi de o mărire a numărului de controale tocmai pentru a avea o imagine cât mai clară a ceea ce se întâmplă şi de a ne asigura că fotbalul este un sport curat”.

Preşedintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping (ANAD), Cristian Balaj, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că Liga Profesionistă de Fotbal şi Federaţia Română de Fotbal nu au avut în 2018 nicio comandă pentru efectuarea unor teste pentru fotbalişti, precizând că lucrurile se vor schimba în acest an. Numărul total al controalelor efectuate în rândul fotbaliştilor în 2018 a fost de 17.

„Este uşor să măreşti numărul de controale, pentru că au fost exagerat de puţine anul trecut. Au fost 17 controale tot anul. Am avut o discuţie cu cei de la Liga Profesionistă de Fotbal şi cu cei de la federaţie şi sunt fericit să avem o colaborare. Noi, din bugetul pe care îl avem, precis îi vom sprijini pentru a avea acea stare de linişte şi normalitate în rândul conducătorilor de cluburi în ceea ce priveşte dopajul, pentru că vom efectua controale”, a declarat Balaj în interviul acordat AGERPRES, care a fost publicat duminică.

Agenţia Naţională Anti-Doping din România beneficiază în acest an de un buget „record”, după cum precizează Balaj, ceea ce va duce la un număr mult mai mare de testări ale sportivilor români faţă de anii precedenţi.

Ultima oră
Pe aceeași temă