19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSport„Locomotiva” lui Petrescu, înfrânată la Giurgiu

„Locomotiva” lui Petrescu, înfrânată la Giurgiu

Deși în urmă cu câteva etape părea să se desprindă în lupta pentru un nou trofeu de campioană, CFR Cluj a pierdut din „turație” și i-a permis Universității Craiova să se instaleze în fotoliul de lider. Măcinată de problemele interne, dar și de întârzierile salariale din ultima vreme, campioana a început în forță la Giurgiu și a deschis scorul prin Rondon, în minutul 12, iar cinci minute mai târziu Burcă a dublat avantajul clujenilor.

Condusă cu 2-0, ca și în precedenta partida de pe teren propriu, cu FCSB, Astra a revenit și a redus din handicap în minutul 31, după autogolul lui Bordeianu. Apoi, Costache a fost blocat în careu, iar Arlauskis a închis și el poarta în fața lui Fatai. Prima repriză s-a încheiat cu trei mari ocazii ale echipei lui Dan Petrescu. Pe rând, Costache, Djokovic și Deac au irosit ocazii uriașe de a majora diferența.

În mitanul secund, Budescu l-a pus la grea încercare pe Arlauskis, care a respins in extremis „torpila” expediată de internaționalul giurgiuvenilor. În minutul 79, Alibec și-a confirmat prestațiile bune din ultima vreme și a adus egalarea pe tabela de marcaj, după ce a finalizat din careul de 6 metri o acțiune la care fundașii ardelenilor au părut simple jaloane. Scorul final a fost 2-2, iar pentru echipa din Gruia urmează patru meciuri de totul sau nimic.

Într-un interviu acordat după încheierea partidei, croatul Damjan Djokovic a recunoscut că în sânul echipei clujene există anumite tensiuni. Acesta a declarat că jucătorii nu sunt cu salariile la zi și a sugerat că ar exista mai multe divergențe la nivelul conducerii. „Sunt un pic de turbulențe în birouri și ne afectează și pe noi. Știi și tu cum e dacă nu ești plătit la zi. Îi afectează pe jucători, dar sperăm că vom da tot ce avem mai bun în următoarele 3-4 săptămâni. Vom sta toți la masă după și vom vedea ce va fi”, a spus jucătorul de origine croată.

Cu patru etape înainte de încheierea sezonului, Universitatea Craiova este lider, cu 38 de puncte, iar CFR Cluj este a doua în clasament, la un singur punct de olteni. În runda următoare, ardelenii primesc vizita formației Gaz Metan, în timp ce „leii” lui Bergodi au meci greu cu FCSB.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

A venit nota de plată pentru incidentele din 8 martie. Sancțiuni fără precedent pentru Dinamo și UTA

Dinamo și UTA au fost amendate cu câte 100.000 de lei și vor disputa următoarele patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori, în...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă