10.2 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSportLiviu Dragnea vrea ca România să devină "poarta de acces" a companiilor...

Liviu Dragnea vrea ca România să devină “poarta de acces” a companiilor iordaniene în UE

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat, luni, după întrevederea cu ministrul pentru Afaceri politice și Parlamentare al Regatului Hașemit al Iordaniei, Musa Maaytah, că România trebuie să devină o poartă de acces pentru companiile iordaniene în relația cu Uniunea Europeană, potrivit Agerpres.

Șeful social-democraților a primit vizita ministrului pentru afaceri politice și parlamentare al Regatului Hașemit al Iordaniei, discuțiile dintre cei doi oficiali vizând consolidarea relațiilor bilaterale, în contextul celebrării, în acest an, a 52 de ani de contacte diplomatice româno-iordaniene.

'Domnul Musa Maaytah, ministrul pentru afaceri politice și parlamentare al Iordaniei, este un vechi prieten al României, absolvent al Institutului de Politehnică din București. Am discutat foarte aplicat despre dezvoltarea cooperării economice. Ne dorim ca România să devină o poartă de acces pentru companiile iordaniene în relația cu Uniunea Europeană', a declarat președintele Camerei Deputaților, potrivit sursei citate.

Partea română a exprimat disponibilitatea dezvoltării dialogului pe linie parlamentară în vederea lansării de proiecte pragmatice în domenii de interes comun, precum cel economic, educațional și cultural, menționează comunicatul.

Au fost evidențiate cu acest prilej potențialul strategic al României în ceea ce privește accesul la piețele europene, dar și posibilitatea capitalizării poziției Iordaniei în vederea promovării bunurilor românești în zona Orientului Mijlociu, mai arată sursa citată.

De asemenea, Musa Maaytah, ministrul pentru afaceri politice și parlamentare al Regatului Hașemit al Iordaniei, a subliniat interesul administrației de la Amman cu privire la dezvoltarea dialogului pe sectorul IT, subliniază comunicatul.

Cele mai citite

Ciucă și Ciolacu caută alt candidat pentru Primăria Capitalei, în locul lui Cîrstoiu

Liderii PNL și PSD, în frunte cu Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, sunt reuniți la Palatul Victoria, unde caută un alt candidat la Primăria...

Un atac rusesc a rupt în două turnul de televiziune din Harkov

Turnul de televiziune de 240 de metri din orașul ucrainean Harkov, nord-est, s-a rupt în două, iar partea sa superioară a căzut la pământ,...

Erdogan este într-o vizită în Irak pentru dezvoltarea relațiilor economice dintre cele două țări

Președintele Turciei, RecepTayyip Erdogan este în Irak, prima vizită din 2011 a unui lider turc în această țară, potrivit rfi.ro. Subiectele discuțiilor dintre cei...
Ultima oră
Pe aceeași temă